Birkaç yıl geriye çekilip dinleneceğim

Güncelleme Tarihi:

Birkaç yıl geriye çekilip dinleneceğim
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 10:08

İki hafta sonra görevini Frank Walter Steinmeier’e devredecek olan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin’de görev yapan yabancı gazetecilerle Bellevue Sarayı’nda veda toplantısı yaptı. Gauck, bir kaç yıl geri çekilip dinleneceğini söyledi.

Haberin Devamı

KISA bir konuşma yapan Gauck’a, görevini devrettikten sonra ilk iş olarak ne yapacağını, gelecekle ilgili planlarını sordum. Tek kelimeyle “Dinleneceğim” dedi. Göreve başladığında, bu işin bu kadar yorucu olabileceğini düşünmediğini belirten Gauck, birkaç yıl tamamen geriye çekilip dinlenmeye ihtiyacı olduğunu anlattı. Böylece hem alanı yeni cumhurbaşkanına bırakacağını belirten Gauck, birkaç yıl sonra hangi faaliyetlerde bulunacağı konusunda henüz bir planı bulunmadığını kaydetti.

NEDEN İKİNCİ KEZ OLMADI

Cumhurbaşkanlığı görevini çok severek ve tutkuyla yaptığını da vurgulayan Gauck (76), yaşı gereği beş yıl daha bu görevi aynı yoğunlukta devam ettiremeyeceğini görüp, ikinci kez aday olmadığını söyledi. Bugün ekonomisi, demokrasisi ve hukuk düzeni güçlü bir Almanya’nın arkasında durduğunu söyleyen Gauck, görevi boyunca Almanları daha fazla özgüven için cesaretlendirmeye çalıştığını anlattı. Almanya’nın daha fazla uluslararası sorumluluk üstlenmesini isteyen Gauck’a, ABD Başkanı Trump’la bu taleplerinin tehlikeye girip girmediğini sordum. Güldü ve bundan kastının Almanya’nın lider rol üstlenmesi olmadığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!