Bir derdiniz varsa KKTC’ye sorun... Tatar Mossad’ın suçlamalarına sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bir derdiniz varsa KKTC’ye sorun... Tatar Mossad’ın suçlamalarına sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

KKTC lideri Ersin Tatar, İsrail’in saldırı hazırlığında olduklarını iddia ettiği iki İranlının tutuklanmasıyla ilgili “Kuzey Kıbrıs terör için geçiş üssü oldu” açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Tatar, “İsrail’in KKTC’de bir sorunu ya da derdi varsa, bize başvursunlar” dedi.

Haberin Devamı

İsrail gizli servisi Mossad’ın Rum yönetimindeki İsrail hedeflerine saldırı hazırlığı yaptıkları iddiasıyla iki İranlı’nın tutuklanmasıyla ilgili “Türkiye denetimindeki Kuzey Kıbrıs, İran’ın terör amaçlı operasyonlarına transit geçiş üssü oldu” suçlamasında bulunması KKTC’nin sert tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtlayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail açıklamasını öğrenir öğrenmez önce KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı aradığını söyledi. 

FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ

Tatar, Hakan Fidan’la görüşmesini şöyle anlattı: “Hakan Fidan, Türkiye’den KKTC’ye gidişlerde ve dönüşlerde hava ve deniz limanlarında her türlü güvenlik önleminin büyük hassasiyetle alındığı bilgisini verdi. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı da Rum tarafı ile sınır hattı ve sınır kapılarında çok sıkı denetlendiğini detaylarıyla anlattı. Teröre transit yol ya da üs olmamız asılsız bir suçlamadır.”

Haberin Devamı

İsrail’in açıklamasında KKTC’yi “Türkiye’nin denetiminde kuzey Kıbrıs ifadesi” kullanılmasına da tepki gösteren Tatar, ”Burada bir hukuk devleti var ve adı da KKTC. İsrail’in KKTC’de bir sorunu ya da derdi varsa, bize başvursunlar. Terör bağlantılı herhangi bir girişime Türkiye de KKTC de izin vermez” dedi.

GİRNE’DEKİ HABAD EVİ KAPANDI

KKTC’nin Girne kentinde 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren ve “Habad” evi adıyla bilinen Yahudi cemiyeti merkezi, Gazze’deki İsrail saldırıları nedeniyle protesto edilince faaliyetine son verdi. KKTC’den uzun yıllardır resmi sinagog izni isteyen Haham Haim Azimov, Girne kaymakamlığının ev üzerinde asılı İbranice yazılı tabelayı kaldırması üzerine KKTC’den ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!