Belçika'daki Türklerin özel plaka ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Belçikadaki Türklerin özel plaka ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:48

Belçika'daki Türklerin tercih ettiği en popüler özel plakalar arasında "FB-1907, BJK, GS-1905, AKPARTI ve ATATURK" bulunuyor.

Haberin Devamı

Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel'in, Ulaştırma Bakanı Jacqueline Galant'a yönelttiği soru önergesi, kişiselleştirilmiş araba plakasına Türklerin yoğun ilgi gösterdiğini ortaya çıkardı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksel, kişisel plaka olarak çoğu sürücünün kendi ismini, futbol takımını veya araba modelini yazdırdığını belirtti.

Yüksel, Belçika'da 31 Mart 2014 tarihinde yapılan yasal değişiklikle kişileştirilmiş araba plakalarının kurallarının hafifletildiğini ve pek çok harf ve sayı kombinasyonunun kullanılabilir hale geldiğini anımsatarak Belçika'da en popüler plakalar arasında "FB-1907, BJK, GS-1905, AKPARTI ve ATATURK" olduğunu ifade etti.

Belçikadaki Türklerin özel plaka ilgisi

Belçika'daki plaka mevzuatında yapılan değişiklik sonrasında özel plaka başvurularının arttığını kaydeden Yüksel, 2014 yılında 6 bin 498 başvuruyla rekor sayıda özel plaka düzenlendiğini, kişiselleştirilmiş plaka sayesinde son beş yıl içinde 21,6 milyon Euro gelir elde edildiğini açıkladı.

Yüksel, geçen kasım ayında özel plaka ücretlerinin bin Euro'dan 2 bin Euro'ya çıkarıldığına dikkati çekerek, "Fiyat artışının başvuruları etkileyip etkilemeyeceği ise büyük bir soru işareti. Aralık ayında zaten büyük bir durgunluk vardı ama önümüzdeki aylarda muhtemelen bir yükseliş beklenebilir" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!