Bu plaka için 17 yıl koştu

Güncelleme Tarihi:

Bu plaka için 17 yıl koştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 00:00

İsminin baş harfi ve Trabzonspor’un kısaltması ile şehrin plaka numarasının yer aldığı A-TS-61 numaralı plakanın sahibi olan Alman kadının peşinden tam 17 yıl koşan Ahmet Koçak, muradına erdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Augsburg kentinde yaşayan Ahmet Koçak, gönül verdiği Trabzonspor’u simgeleyen plakaya sahip olabilmek için azimle 17 sene bekledi. İsminin baş harfinin ve Trabzonspor’un kısaltması ile kent plaka numarasının yer aldığı A-TS-61 numaralı Almanya plakası için uzun süre mücadele eden 41 yaşındaki Koçak’ın evinin her tarafı gönül verdiği takımın bordo mavi renkleriyle bezenmiş durumda. Koçak, yıllarca mücadele verdiği A-TS-61 no’lu plaka ve Trabzonspor sevgisi ile “Bize her yer Trabzon” adlı kitaba ve Hürriyet yazarlarından Yılmaz Özdil’in yazısına da konu oldu.
Beni polise şikayet etti
Aslen Merzifonlu olan Ahmet Koçak, Trabzonspor sevgisinin kendisine 8 yaşında aşılandığını belirterek, “İlk olarak plakanın kimde olduğunu tespit ettim. Plaka Theresia S. adlı bir Alman bayana aitti. Araba kendisine 61. doğum gününde hediye edildiği için özel önem taşıyordu. Kendisine hediyeler aldım, çiçekler gönderdim, ricada bulundum ama olmadı. Bütün ısrarlarıma rağmen arabayı satmak istemedi. O kadar kararlıydı ki, sonunda beni polise bile şikayet etti” dedi.
Plaka için doktora gitti
20 seneden beri Almanya’da A-TS ile başlayan plakalar kullandığını, ama sonu 61 ile biten plakaya sahip olmanın kendisinde son yıllarda adeta bir saplantı haline geldiğini anlatan Koçak, şöyle devam etti:
“Bu saplantı o kadar artmıştı ki, ailemin ve çevremin ısrarıyla doktora bile gittim. Doktorum, Theresia S. adlı kadını arayarak durumumu anlattı. Kadın en azından arabayla fotoğraf çektirmeme izin verdi. Fotoğraf esnasında kendimi tutamayarak ağlamaya başlayınca, kadın iyi niyetimden emin olarak arabayı satmaya karar verdi. Yaptığım ilk işlerden biri arabayla Trabzon’a giderek tesisler önünde fotoğraf çektirmek oldu.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!