Bekir Alboğa: DİTİB’in talimatı değil

Güncelleme Tarihi:

Bekir Alboğa: DİTİB’in talimatı değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 11:32

DİTİB, Almanya’da bazı imamların Fetö yapılanması hakkında Ankara’ya bilgi verdiği iddialarına karşı açıklık getirdi. DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, “DİTİB’ten böyle bir talimat yok. İki, üç imamın yaptığı yanlıştan dolayı üzgünüz” dedi.

Haberin Devamı

DİYANET İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) imamlarının Fetö yapılanması hakkında Ankara’ya istihbarat bilgileri verdiği suçlamaları doğru mu? DİTİB, daha önce Alman basınında bu yönde çıkan haberler üzerine bir bildiri yayınladı ve iddiaları inceleyeceklerini belirtti. Rheinische Post Gazetesi’nde DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa’nın bazı imamların casusluk faaliyetlerini doğruladığı ve DİTİB’in özür dilediği yönünde dün çıkan haber, bir anda ortalığı karıştırdı. Alman medyası haberi “DİTİB casusluk faaliyetlerini doğruladı ve özür diledi” başlıklarıyla verdi. DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa, casusluk faaliyetlerini kabul ettikleri ve özür diledikleri iddialarını yalanladı. Alboğa’nın açıklaması şöyle:

“Diyanet’in yazılı talimatı DİTİB’e değildi. Buna rağmen çok az bir DİTİB imamı yanlışlıkla bu talimata uymuş. Biz bu kazadan dolayı çok üzgünüz ve bu konuyu Diyanet’le de görüştük.”

Haberin Devamı

İŞLEM YAPACAĞIZ

Konuyla ilgili Hürriyet’e konuşan Bekir Alboğa, şöyle dedi: “Biz bu olaylarla ilgili daha önce internet sayfamızda iki basın bildirisi yayınladık. Orda bu işi takip edeceğimizi ve gerekli önlemlerin alınacağını söyledik. Bizim bin imamımız burda görev yapıyor. Bu imamlar bugüne kadar bu ülkede toplumsal barış ve kardeşlik için radikalizme karşı mücadele vermiş insanlar. Şimdi DİTİB imamları deyince, hepsi itham altına alınmış olur. İki, üç imamın yaptığı bir şeyden dolayı biz üzgünüz. Daha önceki basın bildirimizde, ‘Bu olayı takip ediyoruz. Ne yapacağımızı istişare ediyoruz. Gerekli adımı atacağız’ dedik.”

Bekir Alboğa, “Bu iki, üç imam hakkında bir işlem yapılması planlanıyor mu?” sorusuna, “Planlanıyor. Yani istişarelerimiz devam ediyor. Görüşmeleri sürdürüyoruz. Biz DİTİB olarak hiçbir imamızdan böyle bir talepte bulunmadık. Bu, DİTİB’in bir talimatı değil” yanıtını verdi.

DÜZELTME GÖNDERDİK

Bekir Alboğa, Alman Rheinische Post Gazetesi’nde kendisine atfedilen, “Özür diliyoruz, yapılan incelemeler sonucunda bazı imamların Gülen yandaşları hakkında Ankara’ya bilgi ilettiğinin anlaşıldığı” gibi sözleri kabul etmediğini ve haberi düzeltmeleri için kendilerine bir açıklama gönderdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!