Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Brüksel’de açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Brüksel’de açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 16:16

Avrupa Vakıflar Merkezi (European Foundation Centre) tarafından davet edilen, Aydın Doğan Vakfı’nın 32 yıldır düzenlediği “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”na katılan “Barış Konulu” karikatürlerinden oluşan bir seçki Brüksel’ de bulunan “Philanthropy House” da 19 Mart 2015 Perşembe günü (yarın) yerel saatle 17.00’da törenle açılıyor.

Haberin Devamı

Türk Büyükelçiliğinin himayesinde, Büyükelçi Hakan Olcay, Avrupa Vakıflar Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Gerry Salole, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ile Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Em. Büyükelçi Volkan Vural da açılışta bulunacaklar. Ayrıca, açılışta Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Em. Büyükelçi Volkan Vural bir konuşma yapacak.

Sergi açılışının Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılına denk gelmesi de ayrıca önem taşıyor. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na, düzenlendiği yıllar içinde 137 ülkeden 7.800 sanatçı 80.000’e yakın eser ile katıldı. Sergide yer alan karikatürler “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”nın 80 bine yakın eserden oluşan koleksiyonundan seçilmiştir.

Haberin Devamı

Sergi, 23 Nisan 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

AYDIN DOĞAN VAKFI
Aydın Doğan Vakfı demokrasinin vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğuna; güçlü, çağdaş, saygın bir toplumun evrensel değerlere saygılı, sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunan, aydınlık kuşakların yetişmesiyle mümkün olduğuna inanır ve bu yönde çalışır.
Toplumun eğitim ve kültür düzeyini geliştirecek yatırımlar yapmak ve bu tür faaliyetleri desteklemek amacıyla kurulan Aydın Doğan Vakfı, bu amaçları gerçekleştirmek için çalışmalarını eğitim, kültür, kamu sağlığı, bilimsel araştırma, spor ve ekonomi alanlarında yoğunlaştırdı. Doğan Grubu şirketleri, sosyal sorumluluk projelerini Vakıf çatısı altında gerçekleştirmektedir.
Aydın Doğan Vakfı, nitelikli işgücünün gelişimine katkıda bulunmak için özellikle kalkınmakta olan yörelerde çağdaş bir eğitim ortamı oluşturmaya çalışmakta.
Bu amaçla okul ve öğrenci yurtları yapımının yanı sıra bu okulların teknik donanımını sağlamaktadır.

AYDIN DOĞAN ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörünün her zamankinden daha çok önem kazandığı, karikatürün de hoşgörü ve sağduyuya dayalı olduğu, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından biri olduğu düşüncesinden hareket edilerek düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada “Karikatür Oscarları” olarak biliniyor. Yarışmaya bugüne dek 137 ülkeden 7.800 sanatçının katılması da ödülün boyutunu ve önemini belgeliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçici kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!