'Müslüman göçmenler Almanya için bir şans'

Güncelleme Tarihi:

Müslüman göçmenler Almanya için bir şans
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 10:40

Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya’daki Müslüman göçmenleri bir şans olarak görmek gerektiğini söyledi. Schaeuble, “Müslümanlardan öğreneceklerimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Berlin’de Protestan Kilise Günleri dolayısıyla Deutschlandfunk radyosuna konuşan Bakan Schaeuble, mülteci göçüyle birlikte ülkede yaşayan Müslüman göçmen sayısının arttığını, bunu bir şans olarak görmek gerektiğini belirtti. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Schaeuble, Almanların Müslümanlardan öğrenebileceği şeyler olduğunu kaydetti ve ancak bunun için “Sadece benimki doğru değil” demeye hazır olmak gerektiğini söyledi. İslam’da misafirperverlik, hoşgörü gibi çok sayıda insani değer bulunduğunu belirten Schaeuble, Almanya’da İslam inancına sahip çok sayıda Müslüman yaşadığını, onlarla diyaloğa geçmenin ve birlikte yaşam üzerine konuşmanın önemli olduğunu vurguladı. Schaeuble İslam hoşgörüsüyle ilgili “Yahudiler yüzyıllarca Müslüman ülkelerde Hıristiyan ülkelerden daha rahat yaşadılar” dedi.

Haberin Devamı

İSLAM ALMANYA’NIN BİR PARÇASI

İslam’ın Almanya’nın bir parçası olduğu sözlerini savunan Schaeuble, bunun hayatın bir gerçeği olduğunu, bunu reddedenlerin Almanya’daki gerçeği tanımadığını ve yararlı bir politikacı olamayacağını belirtti. Schaeuble şöyle dedi:  “Dinin fanatizme kaçması veya şiddete, düşmanlığa yönelmesi elbette bir yanılgı. Tüm büyük dinlerin ortak mesajı diğerlerini kardeşin gibi gör, onlarla yaşamasını bil der. Çünkü insan yalnız yaşayamaz. Dünyaya yalnız gelmiyor. Bu nedenle toplumsal.”  Maliye Bakanı Schaeuble, öncü kültür kavramı konusunda da çekimser olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!