'Anlaşma konusunda endişeli değilim'

Güncelleme Tarihi:

Anlaşma konusunda endişeli değilim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 01:19

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB ile Türkiye arasında varılan Geri Kabul Anlaşması konusunda endişeli olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı vize muafiyeti konusunda uzlaşma sağlanamaması durumunda AB ile Geri Kabul Anlaşması’nın yürürlüğe sokulmayacağı yönündeki sözlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Merkel, Türkiye ile AB arasında varılan sığınmacı anlaşması konusunda endişesi olmadığını belirterek, Türkiye’ye vize muafiyeti yolunda anlaşmazlık bulunan konular için zamana ihtiyaç olduğunu belirti.

Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin süreceğini ve tüm konuların masaya yatırılacağını ifade eden Merkel, “Her iki tarafta da görüşme isteği görüyorum. Benim izlenimim bu yönde. Bu nedenle endişeli değilim. Sadece sorunların giderilmesi için zamana ihtiyacımız var. Biz Alman tarafı olarak anlaşmalarımıza bağlı kalacağız” diye konuştu. Öte yandan, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Federal Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin, Yunanistan’ın Türkiye’yi güvenli ülke olarak görmediği şeklinde yorum yapması ve Alman hükümetinin bu konudaki görüşünü sorması üzerine, kendilerinin Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğuna inandıklarını söyledi. Maiziere, “İsteyen Türkiye’de yaşanan birçok şeyi eleştirebilir. Ancak Türkiye’nin olağanüstü bir şekilde 2 buçuk milyon ya da 3 milyon sığınmacıyı kabul etmiş olması takdir edilmeli ve eleştirilmemelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!