Almanya’dan Türkiye’ye yanıt: İfade özgürlüğü müzakere edilemez

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Türkiye’ye yanıt: İfade özgürlüğü müzakere edilemez
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 22:26

Alman hükümeti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili Alman NDR televizyon kanalının yayınladığı bir video kliple ilgili Türk hükümetinin şikayetini reddetti.

Haberin Devamı

Hükümetin dünkü basın toplantısında Alman medyası, Türkiye’nin Alman Büyükelçi’ye notasını gündeme getirdi. Alman basın mensupları, Merkel hükümetinin basın sözcüsü ve Dışişleri Bakanlığı sözcüsünü, Almanya’nın Türkiye’ye tavrı konusunda soru yağmuruna tuttu. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sawsan Chebli, “İfade ve basın özgürlüğü müzakere edilemez” diyerek, Türkiye’nin şikayetini geri çevirdiklerini söyledi.

MERKEL DE AYNI GÖRÜŞTE

Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Wirtz de, Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın çağrıldığı Türk Dışişleri’nde Almanya’nın ifade ve basın özgürlüğüne verdiği önemi çok açık bir dille ilettiğine dikkat çekti. Sözcü Wirtz, Başbakan Merkel’in de aynı görüşte olduğunu ve bunu farklı zaman ve fırsatlarda devamlı Türk hükümetine söylediğini belirtti. Türkiye, Almanya’da NDR televizyon kanalında yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan “Extra 3” başlıklı video klip nedeniyle Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ı Dışişleri Bakanlığı’na çağırmış ve protesto notası vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hicveden şarkı, “Erdowi, Erdowo, Erdogan” adını taşıyor. Ünlü Alman şarkıcı Nena’nın 1980’lerde çok sevilen bir şarkısına Erdoğan’ı hicveden sözler yazıldı.

BAKMADAN GEÇME!