Almanya'dan Türk vekillerle ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan Türk vekillerle ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 13:37

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Türk asıllı Alman milletvekillerinin güvenlik durumları hakkında hâlâ değerlendirmelerde bulunduklarını ve Türkiye'ye seyahatlerine karşı uyarmalarına gerek olup olmadığına karar vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, Schaefer, 11 Türk asıllı milletvekilinin ve partilerinin yakın zamanda bakanlığın potansiyel yeni riskler hakkındaki değerlendirmeleri konusunda yazılı olarak bilgilendirileceğini belirtti.

Alman parlamentosunun kararı, Türkiye'nin tepkisine neden olmuştu. Söz konusu karar nedeniyle Türkiye'de protesto gösterileri düzenlenmişti. Almanya’daki bazı Türkiye kökenli vekiller ise ölüm tehditleri almıştı.

Der Spiegel dergisinde, Alman milletvekillerine Türkiye'yi seyahat etmemeleri çağrısı yapıldığına dair çıkan bir haber hakkındaki soruyu da cevaplayan Schaefer, "Herhangi bir seyahat uyarısı yok" dedi.

Schaefer, "Son günlerdeki olaylara baktığımız zaman Türkiye'de şu anki siyasi ve yasal şartlara yönelik değerlendirmeler oldu ve devam ediyor... Bu süreç yakında sonlanır" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!