Almanya'da büyük panik! Aslanlar ve kaplanlar hayvanat bahçesinden kaçtı!

Güncelleme Tarihi:

Almanyada büyük panik Aslanlar ve kaplanlar hayvanat bahçesinden kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 14:24

Almanya'nın Lünebach kasabasında bulunan bir hayvanat bahçesindeki vahşi hayvanların kaçması üzerine polis kasaba sakinlerine evlerinden çıkmama çağrısı yaptı. Yetkililer hayvanların saatler sonra yakalandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Eifel Hayvanat Bahçesi'nden kaçan 5 tehlikeli yırtıcı hayvanın bulunması için büyük bir av başlattı.

Lünebach sakinlerine evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı. Fransız haber ajansı AFP, kaçmaya çalışan bir ayının ise görevliler tarafından vurulduğunu bildirdi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, akşam saatlerindeki yoğun yağış sonrası hayvanat bahçesini su bastığı için hayvanlar kolayca kaçabildi.

Olayın bir gece önce yaşanan fırtınadan dolayı yaşandığı tahmin ediliyor. 

Almanya’nın Rheinland-Pflaz eyaletindeki Lünebach kasabasında bulunan hayvanat bahçesinden kaçan 2 aslan, 2 kaplan ve bir jaguarın yakalandığı bildirildi.

Eifel bölgesindeki Lünebach kasabasının bağlı olduğu Bitburg-Prüm Belediyesinden bir yetkilinin "SWR" televizyonuna yaptığı açıklamada, hayvanların yakalandığını belirterek, "Hayvanlar olması gereken yerde. Kafeslerinde." dedi. 

Haberin Devamı

Alman basınındaki haberlerde, hayvanları arama çalışmalarında dronun da kullanıldığı ifade edildi. Aramalara ayrıca veteriner hekim, polis ve itfaiye erlerinin de katıldığı belirtildi. 

Habere konu olan hayvanat bahçesi, 1965'te sadece köpekler, eşekler ve yaban domuzlarıyla açılmıştı. Günümüzde ise yaklaşık 400 hayvana ev sahipliği yapıyor ve yılda 70 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!