Alman çiftçiler bakanı bloke etti

Güncelleme Tarihi:

Alman çiftçiler bakanı bloke etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 07:00

Almanya’da kış tatili sırasında Kuzey Denizi’ndeki bir adaya giden Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, sübvansiyonların azaltılmasına öfkeli çiftçilerin protestocu yüzünden anakaraya ayak basamadı.

Haberin Devamı

Olay , Habeck’in tatil yaptığı adadan döneceği gün yaşandı. T-Online haber sitesinde yer alan habere göre bölgede yaşayan çiftçiler arasında, bakanın “Vatandaşla sohbet” toplantısı yapacağına dair söylenti çıktı. WhatsApp ve Telegram haberleşme kanalları üzerinden de grup oluşturan çiftçiler, birkaç saat içinde organize oldu ve traktörleriyle bakanın feribotunun yanaşacağı Schluttsiel limanına gittiler.

ADAYA GERİ DÖNDÜ

Ancak, Yeşillerli Bakan Habeck, resmi olarak tatilde olduğu için kamuya açık bir diyalog planlanmamıştı. Bakanlık çiftçilerden üç temsilcinin feribota binerek bakanla tüm çiftçiler adına görüşmesini önerdi ancak eylemciler bunu reddetti. Bu sırada çiftçiler havai fişekle olayı protesto etti ve polis biber gazı sıktı. Habeck’in güvenlik gerekçesiyle çiftçilerin yanına gelmesini reddetmesinin ardından, onlarca gösterici gemiyi basmaya ve Habeck’e ulaşmaya çalıştı. Bunun üzerine bakanı taşıyan feribot küçük Hooge adasına geri döndü.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLADI

Protestonun yatışması üzeri Habeck, gece yarısından sonra feribotla geri gelerek anakaraya çıkabildi. Çiftçiler, hükümetin bütçe açığı nedeniyle ormancılık ve tarım alanında sübvansiyonları azaltma kararı almasına tepkili. Protestoyla ilgili soruşturma başlatılırken Alman hükümeti olayı kınadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!