Afganistan depreminde bilanço ağırlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Afganistan depreminde bilanço ağırlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 09:07

Afganistan'ın Hindukuş bölgesinde meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı artıyor. Komşu ülke Pakistan'ı daha fazla etkileyen faciada ölenlerin sayısı 300'ü geçti.

Haberin Devamı

En az 2 bin kişinin yaralandığı deprem felaketinde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Associated Press'in haberine göre; şimdiye kadar belirlenen ölülerin büyük kısmı komşu Pakistan'ın kuzeyinden. Ölü sayısının 214'ü geçtiği belirtiliyor. Afganistan'da hayatını kaybedenlerin sayısı ise 74.

Afganistan depreminde bilanço ağırlaşıyor

Arama-kurtarma ekipleri, Afganistan ile Pakistan'ı birbirine bağlayan Celalabad'da, depremde yaralanan küçük bir kız çocuğunu hastaneye götürüyor.

Bölge sakinlerinin artçı deprem korkusuyla geceyi sokaklarda geçirdikleri bildiriliyor.

Afganistan Başbakanı Abdullah Abdullah, yaşanan felaketin son yıllarda ülkede hissedilen en şiddetli deprem olduğunu söyleyerek, hükümetin depremden zarar görenlere yardım sağlamak için çalıştığını ifade etti.

Haberin Devamı

Afganistan depreminde bilanço ağırlaşıyor


Afganistan'ın başkenti Kabil'e yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta yer alan Carm kasabası yakınlarındaki dağlık bölgede meydana gelen deprem, yerin 213 kilometre altında gerçekleşti.

Afganistan depreminde bilanço ağırlaşıyor

Afganistan'da yaşanan deprem sırasında bir okulda izdiham yaşanmış, 12 kız öğrenci hayatını kaybetmişti. Associated Pressin servis ettiği fotoğrafta, izdihamda hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerin ayakkabıları görülüyor.

Afganistan'da ölen 74 kişi arasında, Talukan kentindeki bir okulda deprem sırasında çıkan izdihamda yaşamını yitiren 12 kız öğrenci olduğu açıklanmıştı. 




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!