ABD'de protestoculardan 'Beni vurma' eylemi

Güncelleme Tarihi:

ABDde protestoculardan Beni vurma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 13:52

ABD polisinin siyahi genci öldürmesi üzerine olaylar çıkan Missouri eyaletinin St. Louis kentinde gerginlik devam ediyor.

Haberin Devamı

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/85957/4369/1/27009362/abdde-protestoculardan-beni-vurma-eylemi

St. Louis'in Ferguson semti sakinleri, Michael Brown isimli silahsız siyahi gencin cumartesi gecesi öldürüldüğü yer başta olmak üzere birçok noktada protesto eylemleri yaptı.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle tatildeki ABD Başkanı Barack Obama'nın basın toplantısı düzenlediği olay sonrasında, çoğunluğu siyahi olan öfkeli halka, başka kentlerden ve beyazlardan da destek geliyor. Yer yer trafiği kapatan protestocular ellerini yukarı kaldırarak "Ellerimi kaldırdım, beni vurma", "Michael için adalet", "Adalet yoksa barış yok" sloganları attı.

Eylem bölgelerine yaklaşmamaya özen gösteren polis, zorunlu hallerde protestoculara yaklaştığında sert tepkilerle karşılaşıyor. Baygınlık geçiren bir genç kızı hastaneye götürmek için eylem bölgesine giren polis ekipleri de bu tepkilere hedef oldu.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde çok güvenli olmadığı belirtilen bölgede birçok işyeri erkenden kapanırken, halk geç saatlere kadar sokaklarda kalmaya devam etti.

Bazı Amerikalıların otomobilleri ile destek verdiği gösterilerde kullanılan kostüm ve kıyafetler dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!