ABD o isimden vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

ABD o isimden vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 14:33

Obama yönetimi Mısır Büyükelçisi olarak belirlediği isim olan Robert Ford’u aday göstermekten vazgeçti.

Haberin Devamı

Konuya yakın kaynaklar, ileri seviyede Arapça konuşabilen ve halen Suriye Büyükelçisi olarak görevine devam eden Ford’un Suriyeli İslamcı militanlar ve politik gruplara olan yakınlığından ötürü Mısır tarafından veto yediğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ford’un görev için belirlenen isim olduğunu yaz aylarında açıklamıştı. Beyaz Saray’ın da Ford’un adaylığını yeni yılın ilk günlerinde resmi olarak açıklaması bekleniyordu.

Yaşanan gelişmeler ışığında Ford’un şimdiki görevi olan Suriye Büyükelçiliği’nde tutulması ve aynı görev için başka birinin seçilmesi bekleniyor.

Obama yönetimi Ford’un isminin Kahire’de bazı itirazlar gördüğünü kabul etti ancak Ford’un göreve getirilmekten vazgeçilmesinin asıl sebebi olarak Suriye’deki görevinin önemi vurgulandı.

Haberin Devamı

Ford son aylarda Washington, Cenevre ve İstanbul arasında mekik dokuyarak Ocak ayı sonunda yapılması planlanan barış görüşmelerinde Suriye muhalefetini masaya oturtabilmek için büyük çaba gösterdi.

Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi “Başkan, Dışişleri Bakanı ve tüm yönetim Ford’a Suriye’de yaptıkları nedeniyle inanılmaz saygı duyuyor. Cenevre 2 Konferansı bizim öncelikli işimiz ve kimse burada geleceği bırakmayı düşünmüyor” dedi.

Mısır Konsolosluğu’ndan bir yetkili Ford hakkında kesinlikle yorum yapılmayacağını çünkü kendisinin zaten resmi olarak aday ilan edilmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!