Kaybolan Malezya uçağıyla ilgili flaş açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan Malezya uçağıyla ilgili flaş açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 09:20

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, dört gün önce Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'e giderken kaybolan yolcu uçağına çalıntı pasaportla binen iki İranlı yolcunun ismini açıkladı. Ancak Interpol'e göre, olayın terör eylemi olduğuna dair bir belirti yok.

Haberin Devamı

Interpol Genel Sekreteri Robert Noble, teşkilatın merkezinin bulunduğu Fransa'nın Lyon kentinde düzenlediği basın toplantısında, çalıntı pasaportla uçağa binen yolculardan birinin Delavar Seyed Muhammed Madreza isimli 29 yaşında bir İranlı olduğunu söyledi.

Çalıntı pasaportla uçağa binen diğer yolcunun, yine İranlı 19 yaşındaki Puria Nur Muhammed Mehrdad olduğu ifade eden Noble, her iki gencin de fotoğraflarını basınla paylaştı.

Interpol, iki gencin Malezya'ya kendi pasaportlarıyla giriş yaptığını ancak Kuala Lumgiden uçağa, Avustralyalı ve İtalyan iki kişiye ait çalıntı pasaportlarla bindiklerini açıkladı.

Noble, uçağın kaybolmasının herhangi bir terör eylemiyle ilgili olduğunu düşünmediklerini ifade etti.

Kuala Lumpur'da basın toplantısı düzenleyen Malezya Emniyet Müdürü Halid Ebu Bekir ise şüpheli yolculardan Mehrdad'ın Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan annesi ile temas kurduklarını belirten Ebu Bekir, "Kimliği tespit edilen şüphelinin Almanya'ya gitmeye çalıştığını tahmin ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kaybolan Malezya uçağıyla ilgili flaş açıklama

Uçağa çalıntı pasaportla binen iki İranlı'nın Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı'nda çekilen görüntüleri

Uzmanlar, uçağa sahte pasaportlu bir yolcunun binmesinin bir güvenlik ihlali olduğunu ancak kaçak göçün çok yaygın olduğu bölgede bu duruma sıkça rastlandığını belirtiyor.

Kaybolan Malezya uçağıyla ilgili flaş açıklama
BİR UÇAK NASIL KAYBOLUR

ALTI TEORİ
Esrarengiz olayın ardından; 10 ülkeden uçaklar, gemiler ve ekiplerin katılımı ile havadan, denizden, uydu üzerinden ve deniz altından yapılan arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

Uçağın kaybolduğu gün hava koşullarının iyi olduğu biliniyor. "Ne enkaz bulundu ne de sinyal alındı" diyen havacılık uzmanları, olayla ilgili şu teorilerin gerçekleşmiş olabileceğini öne sürüyorlar.

Motorları durdu: 2008 yılında Londra'da bir Boeing 777, motorları buz tuttuğu için acil iniş yapmıştı.

Kabin basıncı aniden değişmiş olabilir: 1999'da Cakarta Singapur arası uçan bir uçak bu nedenle yere çakılmış, 104 kişi ölmüştü. Ancak uzmanlar Boeing 777'in böyle bir durumda sinyal vermesi gerektiğini söyledi.

Pilot intihar mı etti: Geçen yıl kasım ayında Namibya’da 33 kişinin öldüğü kazada pilotun uçağı kasten düşürerek intihar ettiği ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Türbulanstan çıkamamış olabilir: 2009 yılında Brezilya'dan Fransa'ya giden 228 kişiyi taşıyan Air France uçak, Atlantik Okyanusu üzerinde kaybolmuştu. Yolculara mezar olan uçağın yoğun türbülansa girdiği açıklanmıştı.

Metal yorgunluğu mu parçaladı: Boeing 777-200 uçağı, iki yıl önce Şanghay'da bir kaza geçirmişti. Park halindeki Airbus A340 uçağına çarpan uçağın kanat ucu hasarlanmıştı. Bakım ve tamir işlemlerinden sonra sefere verilmişti.

Terör saldırısı mı: İki yolcunun çalıntı pasaportlarla uçağa binmiş olması terör şüphelerini artırdı.

Kaybolan Malezya uçağıyla ilgili flaş açıklama
KAYBOLAN UÇAKLA İLGİLİ TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!