Dünya ülkeleri Cerablus operasyonuna ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Dünya ülkeleri Cerablus operasyonuna ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 17:45

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus için harekete geçti. 'Fırat Kalkanı' ismini verdiği büyük operasyona, dünyanın bir çok ülkesinden çeşitli tepkiler geldi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin havadan ve karadan destek verdiği askeri operasyonuna ABD, Rusya, AB ülkelerinden yorumlar geldi.

ABD: HAVADAN DESTEK SAĞLAYACAĞIZ
Reuters'a konuşan ABD'li yetkili TSK'nın başlattığı Cerablus operasyonu çerçevesinde "Tükiye'ye havadan destek ve havadan koruma sağlayacağız. Yine aynı şekilde yapılan planlar konusunda Türkiye ile koordineli halde kalacağız" dedi.

RUSYA'DAN ŞAM VURGUSU

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Cerablus'a ilişkin açıklamada, Cerablus'taki eylemlerini Şam ile koordine etmesinin önemli olduğunu öne sürdü. Bakanlık kaynağı özellikle Suriye ve Türkiye sınırında terör karşıtı eylemlerin hiç olmadığı kadar gerekli olduğunu söyleyerek Şamla işbirliği çağrısında bulundu.

FRANSA: MEMNUN OLDUK

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu'nun "memnuniyetle" karşılandığını bildirdi. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Fransa, uluslararası koalisyonun ortağı olan Türkiye'nin IŞİD'le mücadeledeki çabalarını yoğunlaştırmasını memnuniyetle karşılamaktadır" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Cerablus'un IŞİD'den temizlenmesi için başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü Schaefer, "Türkiye'nin terörist faaliyetlere karşı mücadele etmesinin meşru hakkı olduğunu düşünüyoruz ve Türkiye'yi bu ölçüde destekliyoruz" ded

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!