Dolandırıcı hayallerini yıktı, YÖK destek oldu  

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcı hayallerini yıktı, YÖK destek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 11:22

İzmir'in Balçova ilçesinde ikamet eden ve ameliyat parasını "Ege Üniversitesine yatay geçiş yapmasına yardımcı olacağı" sözü veren dolandırıcıya kaptıran 19 yaşındaki engelli üniversite öğrencisi Dilara Erten'in yaşadığı hayal kırıklığı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın devreye girmesi ile sevince dönüştü. Kaydı Ege Üniversitesi’ne alınan Erten'in hayalleri gerçek oldu.

Haberin Devamı

Dilara Erten, engeli ve yaşadığı dolandırıcılık olayının duyulmasının ardından, YÖK Başkanı Saraç'ın yardımı ile "yatay geçiş" yaparak kaydının Ege Üniversitesi’ne alındığını belirterek, eğitimine devam etme fırsatı yakalamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.     

Haftada bir gün okula gidiyordu     

Vücudunda tespit edilen tümörün tedavisi sırasında yürüme kabiliyetini kaybeden Erten, engellerine rağmen eğitimden kopmadığını, tekerlekli sandalyede azimle okuluna devam ederek Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümünü kazandığını ancak annesi çalıştığı için Kula'ya haftada bir gün gidebildiğini anlattı.     

Okulun fiziki şartları nedeniyle de zorlandığını vurgulayan Erten, "Ege Üniversitesi’ne yatay geçişini yaptırabileceğini" vadeden bir kişinin, ameliyatı için biriktirdiği parayı aldığını ve kayıplara karıştığını söyledi. Erten, olayın duyulmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın devreye girmesi sayesinde Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü’ne kaydının alındığını bildirdi.     

Haberin Devamı

Eğitim hayatına burada devam edecek olmasının, moralini yerine getirdiğini ifade eden Erten, “Her şerde bir hayır var derler. Ailem ve benim için zor bir dönemdi. Alınan para çok değil ama insanların bu şekilde kullanılması beni çok üzdü. Şimdi istediğim okuldayım. Olayların bu şekilde döneceğini aklıma getirmemiştim. Bu nedenle çok şaşkınım.” diye konuştu.     

"Hayalim gerçek oldu"     

İzmir'deki üniversiteye yatay geçişinde destek olan ve emeği geçenlere teşekkür eden Erten, şunları söyledi:
“Artık çok mutluyum. Manisa'ya gidip gelemiyordum. Buraya metro ve otobüslerde bulunan engelliler için kolaylık sağlayan sistem sayesinde rahatlıkla gidip geliyor ve eğitimime devam ediyorum. Burada benim için her şey var. İstediğim okuldayım. Hayallerim gerçek oldu."     

Erten, yeni okulunda ihtiyaçlarını karşılayacak imkanların mevcut olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, yetkililere “Engelsiz bir yaşam için engelleri kaldıralım. Yetkililerden engelliler için daha fazla çalışma yapılmasını rica ediyorum. Herkes bir gün engelli olabilir. Bunu unutmamak gerekir. Engelleri kaldırmak için engelsiz bir dünya diliyorum. Herkesi engelli vatandaşlara karşı duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.      

Haberin Devamı

İzmir'in Balçova ilçesinde, bir yaşındayken sırtında oluşan kanserli tümör nedeniyle 5 yıl süren tedavi sonucu yüzde 98 özürlü kalarak tekerlekli sandalyede yaşama başlayan Dilara Erten, azmiyle 19 yaşında Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü’nü kazanmış ancak engelinden dolayı okula gidip gelmekte güçlük çektiği için kendisine yatay geçiş konusunda yardımcı olacağını ileri süren kişi tarafından dolandırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!