Diyetinizden brokoliyi eksik etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Diyetinizden brokoliyi eksik etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 12:57

Brokoli artık sofralarımızda yavaş yavaş yerini almaya başlayan bir sebze. Çoğu insan tarafından pek beğenilerek yenilmese de aslında sağlık açısından çok faydalıdır. Bazıları brokoli kilo aldırır mı diye düşünebilir ancak brokolinin zayıflamaya yardımcı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Bu sebzenin diyette önemli bir yeri vardır

Haberin Devamı

Brokoli günümüzde uzman diyetisyenler tarafından kişiye göre diyet listeleri hazırlanırken bazı besinlerin çoğu kişinin listesinde ortak olarak bulunur.Özellikle kalorisi düşük bu besinler arasında brokolinin de bulunduğu dikkatlerden kaçmamaktadır.

Diyetinizden brokoliyi eksik etmeyin

Brokoli kaç kalori

Brokolinin kalori değeri hesaplamasını 3 farklı kategori altında yapabiliriz. Bunlar;

-1 kase brokoli kalori değeri 26 kcal. 100gr

-1 porsiyon brokoli kalorisi 39 kalori 150 gr

-1 gram brokoli kalori miktarı 0.3 kaloridir

Brokoli zayıflatır mı ?

Brokoli içerdiği yüksek miktarda besin lifi ile sindirime yardımcı olur. 100 gram brokoli, uzmanların sağlıklı bir sindirim sistemi için önerdiği günlük besin lifi miktarının %10’nunu karşılar. Zengin miktarda lif içermesinin ve bütün lif içeren besinlerin zayıflamaya yardımcı olmasının dışında sindirim sistemi sağlığına ciddi katkılarda bulunabilirler.  Bu sebepten dolayı öğünlerde brokoliye yer verilerek kilo verme sürecini hem hızlandırır hem de sağlıklı bir şekilde kilo verilmesini sağlar. Günlük olarak tüketilen çiğ brokoli vücudun gereksinim duyduğu birçok maddeyi sağlayabilir. Lifler ayrıca kan şekeri seviyesini ayarlar.

Haberin Devamı

Diyetinizden brokoliyi eksik etmeyin

Brokoli nasıl tüketilmeli

Brokoli mevsiminde taze olarak tüketildiğinde sağlık açısından daha fazla katkı sağlar. Bunun yanında organik ve taze olması daha faydalıdır. Günlük yemeklerde haşlanarak veya kızartılarak tüketilmesi mümkün ancak birçok uzman çiğ olarak tüketilmesini önermektedir.

Diyetinizden brokoliyi eksik etmeyin

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!