Cumhuriyet yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 23:08

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutukluluğuna itiraz edildi. Avukatlar tarafından İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sunulmak üzere dilekçe verilirken, bu sırada yaklaşık 300 avukat İstanbul Adalet Sarayı’nda bekledi.

Haberin Devamı

Avukatlar daha sonra adliye binasından çıkarak cübbeleriyle sessiz yürüyüşe başladı. Ellerinde Cumhuriyet gazetesiyle yürüyen avukatlar, gazetenin Şişli’deki binasının önüne geldiklerinde ‘Susma, sustukça sıra sana gelecek’ ve ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları attı. Gazete binası önünde açıklama yapan avukat Bahri Belen şunları söyledi: “Cumhuriyet gazetesinden önce de birçok gazete, dergi, televizyon ve radyo kapatıldı. Savunma örgütünün onurlu temsilcileri olan ve yargının kurucu unsurları avukatlardan da tutuklamalar oldu. Bu gösteriyor ki, aslında Cumhuriyet gazetesiyle yeni bir dönemece giren süreçte verdiğimiz hukuk mücadelesi, uzun bir yürüyüşü gerektiriyor. Bulunduğumuz yer gerçekten umduğumuzdan çok daha karanlık ve tehlikeli bir nokta. Tutuklanan gazeteciler ve avukatlar değil, bu kararları veren hâkim savcıların da hukuk güvenliği yok. Bu kadar vahim bir durumdayız.”

Haberin Devamı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin ise konuşmasında avukatlara teşekkür ederek, “Bizim başımız ne zaman belaya girse, bir hukukçu çağırsak, yüzlercesi geliyor, omuz veriyor. Sorunumuz avukat sorunu değil, bizim sorunumuz hukuk. Hukuku arıyoruz ama bulamıyoruz” dedi.

15 gün önceki Cumhuriyet’e operasyon nedeniyle trafiğe kapatılan gazetenin önündeki sokak dün yaya ve araç trafiğine açıldı. 

Cumhuriyet yürüyüşü

ALMAN EYLEMİ

ALMAN Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği üyeleri dün tutuklu yazar Aslı Erdoğan için Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde eylem yaptı. Alman Yayıncılar Birliği Başkanı Alexander Skipis’in de katıldığı eylemde Aslı Erdoğan için özgürlük istendi. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı için İstanbul’a gelen Skipis, cezaevi önünde bütün tutuklu gazeteci ve yazarlar için bulunduklarını söyledi. Aslı Erdoğan’ın suçunun ispatlanmamış olduğunu belirten Skipis, “Bu insan haklarına karşı da işlenmiş bir suçtur. Biz Almanya’da meslektaşları olarak yalnız Almanya’da değil Avrupa’da da Aslı Erdoğan ve bütün tutuklu gazeteci ve yazarlar için onların derhal serbest bırakılmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunacağız” dedi. (Burcu PURTUL UÇAR / İSTANBUL)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!