‘Çok üzgünüm’ dedi ve özür diledi

Güncelleme Tarihi:

‘Çok üzgünüm’ dedi ve özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 18:35

Eleştirilerin hedefindeki Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz, G20 zirvesi sırasında yaşanan şiddet olaylarını engelleyemedikleri için özür diledi. SPD’li Scholz için “İstifa etmeli” diyenlere ise aynı partili Federal Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

‘Çok üzgünüm’ dedi ve özür diledi
ALMANYA günlerdir geçen hafta sonu Hamburg’ta yaşanan şiddet olaylarını konuşuyor. G20 zirvesi sırasında çok sayıda otomobil ateşe verilmiş, bazı işyerleri yağmalanmış ve 476 polis yaralanmıştı. Hıristiyan Birlik (CDU) ve sağ popülist AfD, güvenliği tam sağlayamadığı için Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz’un istifasını istedi. Baskılar üzerine Eyalet Meclisi’nde bir konuşma yapan SPD’li Başbakan Scholz, Hamburg’ta yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi ve şöyle dedi: 
“Tüm hazırlıklara rağmen güvenliği her yerde ve tam sağlayamadığımız için Hamburglulardan özür diliyorum. Görevini kahramanca yapan 20 bini aşkın polise teşekkür ediyorum. Onlar kamu düzenini korumak için hayatlarını ortaya koydular. Can kaybı olmadığına seviniyorum.”
Hamburg Başbakanı Scholz, olaylardan sonra hemen kentlerini temizleyip enkaz kaldıran Hamburglularla da gurur duyduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

SEÇİM MALZEMESİ HALİNE GELDİ

Hamburg’taki şiddet olayları eylül ayında yapılacak genel seçimler için seçim malzemesine dönüştü. Dışişleri Bakanı SPD’li Sigmar Gabriel, koalisyon ortakları Hıristiyan Birlik partilerini (CDU/CSU) çok sert eleştirdi. Hıristiyan Birlik’i bugüne kadar görülmemiş ölçüde bir ikiyüzlü seçim kampanyası yürütmekle suçlayan Gabriel, “Scholz’un istifasını talep edenler, Merkel’in de istifasını istemek zorunda” dedi.

Bavyera İçişleri Bakanı CSU’lu Joachim Herrmann da, SPD ve Yeşiller’i aşırı solu zararsız göstermekle suçladı.
SPD Başbakan adayı Martin Schulz ise Bakan Herrmann’ı parti taktiği politikalarından vazgeçmeye ve Bavyera’daki güvenlikle ilgilenmeye çağırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!