Çocuklar bayram etsin!

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar bayram etsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 14:35

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları ve ailelerini sanat ve eğlence dolu bir dizi etkinlik bekliyor.

Haberin Devamı

İstanbul Oyuncak Müzesi: 23 Nisan’a özel olarak müzeye ücretsiz giriş yapacak çocuklar saat 13.00’te ‘Memo’nun Masal Balonu’ adlı tiyatro oyununu izledikten sonra 14.00-15.00 arasında ise ‘5 Kıta, 5 Geleneksel Çocuk Oyunu’ adlı çocuk oyununa katılabilecek.
Bomontiada: United Colors of Benetton, 23 Nisan Pazar günü Bomontiada işbirliğiyle ‘Keşfet, Hisset, Dans Et Çocuk’ başlıklı bir dizi ücretsiz etkinlik sunuyor. 13.00’te Alt Sanat Mekânı’ndaki ‘Renklerle Yansıma Atölyesi’ ile başlayacak şenlik, 14.30’da avludaki Dans Atölyesi’nde sürecek. Çocuklar 13.00’teki ‘Duvar Senin, Mekân Senin Atölyesi’nde ip, kumaş, bant ve tahtalarla Alt Sanat Mekânı’nı ele geçirecek. Program, 15.30’daki Swing Mama konseriyle sona erecek.
İBB Şehir Tiyatroları: 33’üncüsü düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’ kapsamında konuk ekiplerin 11 oyunu ve Şehir Tiyatroları’nın dokuz oyunu sahneleniyor. Oyunların yanı sıra konser, masal okuma etkinlikleri ve 25 ayrı atölye çalışması var. Tamamı ücretsiz olan program www.ibst.gov.tr adresinde.
Ankara Devlet Tiyatrosu: ‘Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ 13’üncü kez Ankaralı küçüklerle buluşuyor. 30 Nisan’a dek sürecek festival kapsamında sekizi yurtdışından, toplam 23 oyun sahnelenecek. Festivalde bu yıl İtalya’dan ‘Kütük Ev’, ‘Hana ve Momo’, Rusya’dan ‘Mutabor Sirki’, ‘Mechanicus’, İspanya’dan ‘Guguklu Saat’, Kosova’dan ‘Bu Benim’, Şili’den ‘Micromundo’ ve Yunanistan’dan ‘ Zürafa’ isimli oyunlar konuk oluyor. Görme engelli çocuklara yönelik ‘Okuma Tiyatrosu’ projesi ile ‘Bizim Balı Kim Yedi’ adlı oyunu ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin ‘Dünya’ya Mesaj 2’ adlı oyunu da festival kapsamında izlenebilir. Program www.devtiyatro.gov.tr adresinde.
Sakıp Sabancı Müzesi: SSM’nin bahçesinde 11.00-13.00 arasında Hareket ve Çizgisel Araştırmalar Atölyesi ve 14.00-16.00 arasında 23 Nisan Dünya Masalları Tiyatrosu, 13.30-15.00 saatleri arasında ise Hakan Musluoğlu ile Ritm Atölyesi çocukları bekliyor. Tüm etkinlikler ücretsiz. Kayıt için: 0 216 550 97 62.
Balat sahili: 22-23 Nisan’da Dimes’in katkılarıyla Balat sahilinde gerçekleşecek SineMasal Fener-Balat Çocuk Festivali kapsamında ‘Hugo’ ve ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ filmleri gösterilecek, 23 Nisan Pazar gününün tamamına yayılan etkinliklerde yüz boyama, resim, kukla, masal, tiyatro atölyeleri gerçekleşecek.
Nesin Vakfı: Her 23 Nisan’da çocukları Çatalca’daki bahçesine davet eden Nesin Vakfı 23 Nisan’da 6 bin kişiyi dev bir şenlikte ağırlayacak. ‘Bayram gibi bir bayram’ sloganıyla kapılarını açan vakıf yöneticileri, çocukların gösteri malzemesi olmak yerine arkadaşları ve aileleriyle eğlendikleri bir bayram gerçekleştirdiklerini vurguluyor. Sadece çocuklara değil, çocukluklarını özleyen ebeveynlere de hitap eden ve katılımın ücretsiz olduğu şenlikte 34 farklı okul ve kurumun desteğiyle 100’ün üstünde istasyonda binlerce kişi gönüllerince eğlenecek. Katılımcılar duvarları boyayacak, Okay Temiz ritm grubuyla davul çalacak, seramik çamuruna bulanacak, doğal sabunlar yapacak, yüzlerini boyayacak, samandan korkuluklar yapacak, uçurtmalar uçuracak. Kapılar 23 Nisan Pazar, 11.00’den itibaren açılıyor. Saat 10.00’da Taksim Vakıflar Bölge Müdürlüğü önünden otobüsler hareket edecek.

BAKMADAN GEÇME!