CHP karar aldı: 'Mühür' AİHM'ye taşınacak

Güncelleme Tarihi:

CHP karar aldı: Mühür AİHMye taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 21:55

CHP, 16 Nisan’da yapılan Anayasa değişikliği referandumunda, YSK’nın mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli olduğuna yönelik kararıyla ilgili AİHM’ye başvuracak. CHP Parti Sözcüsü Böke, “Oy kullanan tüm vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu savunmak bizim için önceliklidir” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz oy kararı ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuracaklarını söyledi.

Böke, dün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası yaptığı açıklamada, “Sandığa giden, oy kullanan tüm vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu savunmak bizim için önceliklidir. Bu nedenle önümüzdeki dönemde AİHM’ye başvuracağımızı paylaşmak istiyorum” dedi.

Kararın MYK toplantısında alındığını belirten Böke, şöyle konuştu:

“Dün (önceki gün) yetkili kurullarımızla parti meclisimiz toplandı. Parlamento içinde de dışında da bu gayrimeşru sonucun milletin iradesini yansıtacak şekilde değiştirilmesi için mücadele edeceğimizin altını çizdik.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) kararı, Türkiye denetimden çıkan ve tekrar denetime alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Öncelikle bu ‘siyasi gerekçeyle yapıldı’ denilerek geçiştirilemeyecek kadar önemli ve hepimiz için üzüntü verici bir durum. AKPM’nin kararının, Türkiye’de uzun süredir yaşanan ve düzeleceğine ilişkin işaret bulunmayan hukuk, demokrasi özgürlükler konusundaki somut gerçeklere dayanarak alındığını vurgulamak gerekiyor. AKPM’nin bu kararı siyasi gerekçeyle falan değil, Türkiye’deki iktidarın, başta OHAL olmak üzere somut uygulamaları nedeniyle verilmiştir.

Haberin Devamı

Onlar için varsa yoksa tek bir mesele var, o da uluslararası kara para ticaretinin tek aktörü, Türkiye’de asrın yolsuzluğunun kilit adamı olan Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) korunması. Türkiye’den Amerika’ya giden her bakan, her devlet yetkilisinin birinci gündem maddesi Rıza Sarraf. Kara para trafiğinin baş aktörü neden Türkiye Cumhuriyeti tarafından adeta devlet meselesi gibi üst düzeyde savunuluyor? Birincisi Erdoğan için şahsi değeri var. İkincisi Türkiye’nin dış politika öncelikleri Erdoğan’ın kişisel meselelerine göre şekilleniyor.

SİNCAR HAREKÂTI’NA DESTEK

(Sincar operasyonu) Türkiye, güvenliği için atılması gereken her adımı atacaktır. Bölgede IŞİD’in bölgesel bir tehdit olmasının önüne geçen adımların da ortağı olacaktır. Uluslararası hukuk çerçevesinde ihtiyaç duyduğumuz her adımın atılmasına destek veriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!