Büyükelçi: Mümkünse hafta sonuna bırakmayın

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi: Mümkünse hafta sonuna bırakmayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 10:26

Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak referandum için ilk oylar Almanya, İsviçre, Avusturya, Belçika ve Fransa’da ve gümrük kapılarındaki sandıklara atıldı. Yurt dışındaki seçmenler sandıklara akın etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da seçmenler, daha sandıklar açılmadan başkonsolosluklara akın etti. Bu yüzden oy verme işleminin başladığı dün saat 09.00’dan önce kimi başkonsolosluklarda kuyruklar oluştu. Seçmenlerin üzeri arandıktan sonra seçim alanına alındı. Ancak işgünü olması nedeniyle öğlen saatlerinde oy kullanmaya gelenlerin sayısı 1’e, 2’ye düştü.

Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, hafta sonu yoğunluğun yaşanmaması için seçmenlere hafta içi oy kullanma tavsiyesinde bulundu. Büyükelçi Aydın, “Oy hakkı bulunan vatandaşlarımız oylarını kullansın. Hafta sonu yığılmalar olabilir. Bu yüzden olanağı olanları hafta içinde oylarını kullanmaya davet ediyorum. Seçmenler bağlı olduğu konsolosluk bölgesi dışında da oylarını kullanabilir” dedi.

Büyükelçi: Mümkünse hafta sonuna bırakmayın

Haberin Devamı

HAFTA SONU 9’A ÇIKACAK
Başkonsolos Mustafa Çelik de seçmenlerin oylarını rahat kullanabilmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın oylarını rahat kullanmalarını sağlamak için rampa da oluşturduk. Hafta içi sekiz, hafta sonu da dokuz sandık kuracağız” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!