Bütçede Boynukalın tartışması

Güncelleme Tarihi:

Bütçede Boynukalın tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 01:44

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine Abdurrahim Boynukalın’ın bakan yardımcılığına getirilmesi damgasını vurdu.

Haberin Devamı

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Boynukalın’ın azledilmesini yada istifa etmesi gerektiğini söyleyerek, “Bakan yardımcınız, ülkemizin bir medya kuruluşunu bastı. Baskını, azmettirdi, planladı ve bunu da itiraf etti” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise, “Abdurrahim Boynukalın yardımcınızken bizim bütçemiz helal olmasın diyorum” diye konuştu.

Boynukalın, 6 Eylül 2015 tarihinde Hürriyet gazetesi merkez binasına yönelik saldırı sırasında, saldırganların arasında gazete önünde açıklama yapmıştı. Boynukalın, daha sonra internette yayınlanan bir video kaydında, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Hakan Coşkun için “Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş” demişti.

Haberin Devamı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün, Gençlik Ve Spor Bakanlığı ve bakanlığa bağlı Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 2016 yılı bütçeleri görüşüldü. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın bakanlık ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar ve yürüttükleri projelerle ilgili sunum yaptığı görüşmelerde, 6 Eylül 2015 tarihinde Hürriyet gazetesine yönelik saldırıyla gündeme gelen Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da yer aldı.

ÖDÜL OLARAK BURAYA ATANMIŞSA

Bakan Kılıç’ın bütçe sunuş konuşmasının ardından, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan söz alarak şunları söyledi:

“Yardımcınızı siz seçtiyseniz yanlış yapmışsınız. Kim önerdiyse, bir ödül olarak buraya atanmışsa onu da kabul etmemeniz lazımdı. Nedamet getirmeyen bir sicili var. Bakan yardımcınız ülkemizin bir medya kuruluşunu bastı. Oradaki baskını azmettirdi, planladı ve bunu da itiraf etti. İtirafta da, ‘1 Kasım’da sandıktan ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız’ dedi. Basılan medya kuruluşunun camı çerçevesi aşağı indirildi. İkinci kez basılıp had bildirildi. Orada yaptığı ikinci açıklama da ‘Ahmet Hakan’ın evine gitmek ve dayak atmak’ istediğini söylemiştir. Durumdan vazife çıkaran, iktidar partisinin milletvekili ve gençlik kolları başkanı Abdurrahim Boynukalın ve durumdan vazife çıkaran meczuplarca Ahmet Hakan dövülmüştür. İyi ki öldürülmedi.

Haberin Devamı

GAZETE BASMIŞ, GAZETECİYİ DÖVMEYİ SALIK VERMİŞ

Nedamet getirmediği şundan belli, yaptığı açıklamada ‘3 hafta önce biz bir dokunulmazlığı kaldırdık’ dedi. AK Parti Gençlik Kollarını arkasında hissettiğini söyledi. Sizinle ilgili bir şey söyleyemem. Biliyorum müktesebatınızı. Ama Bakan yardımcınız müktesebatına baktığımızda bakan yardımcısınız da gençliğe örnek olmalı. Öyle bir bakan yardımcısı seçtiniz ki gazete basmış, gazeteciyi dövmeyi salık vermiş ve nedamet getirmemiş bir bakan yardımcısınız var. Böylemi gençliğe örnek olacağız. Bu seçiminizi son derece yanlış buluyorum. Ben azletmenizi talep ediyorum. Gerekiyorsa bakan yardımcısı istifa etsin. Çünkü böyle bir örnek olmak nedamet getirmediği ve kanun önünde hesap vermediği için. Nefret nefreti, şiddet şiddeti doğurur. Biz seçimlerimizle örnek olmalıyız.”

Haberin Devamı

TERÖRİST DİYECEKTİNİZ

HDP’li Nursel Aydoğan’ın, “Bizim gençler yapsaydı terörist diyecektiniz” demesi üzerine AK parti grubundan bazı üyeler, “Onlar adam öldürüyorlar” cevabını verdi. İnsanların hata yapabileceğini ve bu baskın sonucu soruşturma da açıldığını hatırlatan Paylan, “Eğer ki insanlar nedamet getirirlerse ve hukuk önünde hesabını verirlerse eyvallah” İfadelerini kullandı. AK Parti grubundan “Arkanızda terör var” sataşmaları üzerine HDP’li Paylan, “Yakışıyor mu size bu sözler lütfen sözlerinizi geri alın” dedi.

VANDALİZMİ VE KIRIKLARI GÖRDÜK

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da, “Kişisel olarak Abdurrahim Boynukalın’la hiçbir sorum yok, ancak ortada ilkesel sorunlar var. Seçimlerin yapıldığı dönemde bir yanda haberlerde bir gazetenin basıldığı, içerde gazete çalışanlarının büyük korku yaşadığı, hatta orada bir Sivas mı olacak diye görüntüler de öyle görünüyordu. Vandalizmi ve kırıkları gördük. Bu olaylarla anılan birinin TBMM’ye bakan yardımcılığı pozisyonu ile gelmesi çok talihsiz bir olaydır. Bu şekilde terfilerde bu tip kriterleri uygulamaya başlarsanız, gazete basan birinin bakan yardımcısı yapıldığı bir yerde yarın yakan birinin de bakan olması beklenir” dedi.

Haberin Devamı

BİZİM BÜTÇEMİZ HELAL OLMASIN

Aydoğdu, “Artık spor da dopingle anılmaya başlandı. Sizlerin göreviniz herkesten topladığınız sadece iktidardan değil herkesten topladığınız vergileri en iyi şekilde kullanmak, hesabını vermek. Bütçeyi biz kendi adımıza, biz de vergi veren insanlarız, ben helal etmiyorum, hele Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken bizim bütçemiz helal olmasın diyorum. Asla kendi seçmenim adına da bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ben de aynı hatayı yaparsam bana da aynı şeyi söyleyebilirler” ifadelerini kullandı.

YEDİRMEYECEĞİZ     

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de, “Şöyle diyelim; yedirmeyeceğiz. Bizim gençlik kolları başkanlarımız ortada, ben de onlardan biriyim. HDP Grubu’na direkt sataşayım ki adres karışmasın; sizin gençlik kollarınız kim? YDGH mi artık kısaltmalarını bilemediğimiz TKMLP mi ABCD mi?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!