Bu istifadan Yeşiller kaybeder

Güncelleme Tarihi:

Bu istifadan Yeşiller kaybeder
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 11:23

Almanya’nın Hessen Eyalet hükümetini oluşturan CDU-Yeşiller koalisyonunun mültecilere yönelik yasaların sertleştirilmesi konusunda anlaşmalarına tepki gösterip, partisi Yeşiller’in Meclis Grubu’ndan istifa eden Mürvet Öztürk’e politikacılardan destek geldi.

Haberin Devamı

Mürvet Öztürk’ün istifasında haklı olduğunu belirten SPD Hessen milletvekili Turgut Yüksel, Yeşiller’in hükümet ortağı CDU’ya sürekli taviz verdiğini belirterek, “Mürvet Öztürk’ün seçim bölgesi Wetzlar’da gazete çıkaran Jürgen İrmer, yabancılar, mülteciler, Müslümanlar ve eşcinseller aleyhine sürekli yazı yazıyor. Aynı kişiyle eyalet hükümetinde yan yana çalışmak çok z

Bu istifadan Yeşiller kaybeder
or. Yeşiller’in NSU cinayetleri konusunda CDU’yu destekleyerek meclis araştırma komisyonu istememesi de doğru bir politika değildi. Bardağı taşıran son damla mülteci yasasının sertleştirme talebi oldu. Mürvet özü sözü bir politikacı” diye konuştu.

UZMAN BİR İSİM

Wiesbaden Meclisi üyesi Sibel Güler, Mürvet Öztürk’ü desteklediğini belirtti. Hessen Yabancılar Meclisleri Çalışma Grubu (AGAH) Başkanı Enis Gülegen, “Mülteciler ve yabancılar konusunda uzman birisinin geri çekilmesi çok üzücü. Mürvet Öztürk’ün bağımsız olarak da çalışmalarına devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

SİYASETE BAĞIMSIZ DEVAM EDECEK

Haberin Devamı

İSTİFA ettiği Yeşiller’in mülteci politikasının kabul edilemez olduğunu belirten Mürvet Öztürk, “İnsanların öncelikle durumlarına bakmak şart. Yeşiller, ‘Kentlere,
konutlar konusunda destek vermek şart, hazırlıklı olmalıyız’ benzeri önerilerimi geri çevirdi. Mülteci yasasının sertleştirilmesine sessiz kalınmasını kabul etmem mümkün değil” dedi. Mürvet Öztürk, meclisteki çalışmalarını, Yeşiller Grubu’ndan bağımsız olarak sürdüreceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!