Bize her yer otopark

Güncelleme Tarihi:

Bize her yer otopark
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 15:27

Çayyolu Metrosu’nun son durağı olan Koru’daki otopark sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor. Yol kenarlarının yanında açık alanların da otoparka dönüştüğünü belirten Koru Mahallesi Muhtarı Türkan Yezer, “Burası plansızlığın işkencesini çekiyor” diyor.

Haberin Devamı

Kızılay-Çayyolu metrosunun son durağı olan Koru Mahallesi’nde 90 araçlık otoparkın ihtiyacı karşılamaması nedeniyle metro çevresindeki yollar ve boş alanlar açık oto pazarını andırıyor. Bu durumdan rahatsız olduklarını belirten mahalle sakinleri, kalıcı bir çözüm istiyor. Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği Diyanet Vakfı’na ait sağlık tesisi alanının ticari alana dönüştürülme kararının bölgedeki sıkıntıyı daha da büyüteceğine dikkat çeken Koru Mahallesi Muhtarı Türkan Yezer, metroda plansızlığın kendilerini çok yönlü etkilediğini söyledi. Mahallenin etrafının açık oto pazarını andırdığını kaydeden Yezer şöyle konuştu:

MEYDAN ARAZİSİ DOĞAL OTOPARK OLDU

“Daha önce kapalı ve bölgenin yükünü kaldırabilecek bir otopark olması gerektiğini söylemiştik. Metro planlanırken hiçbir şey bize sorulmadı. Masa başında planlanınca sonucu ortada. Kontrolsüz kavşaklar, ring uygulaması ve otopark sıkıntısı mahalleyi yaşanmaz hale getirdi. Otopark için kalıcı bir çözüm bulunmadı. 86 araçlık otopark ihtiyacı karşılamıyor, sürekli dolu. Ana caddelerin üstüne, mahalle aralarına bilinçsizce araçlar park ediliyor. Araç sahipleri de yer olmadığı için haklı. Büyükşehir Belediyesi’nin meydan yapacağı alan doğal otoparka dönüştü. Otopark için gerçekçi ihtiyacı karşılayan bir çözüm bekliyoruz. Araçların yoğun park edildiği yerlerden birisi de itfaiye istasyonunun çevresi, burada itfaiyenin çıkışına da engel olunuyor.”

Haberin Devamı

KENDİM 3 KERE CEZA YEDİM 

Otopark sorununun yanı sıra park yasağının da kendilerini mağdur ettiğini söyleyen Türkan Yezer şunları söyledi:
“Ring uygulaması nedeniyle muhtarlığın önüne ve belli güzergahlara park yasağı getirildi. Ben muhtarlığımın önüne aracımı park ettiğim için 3 kere ceza yedim. Fahri trafik müfettişleri keyfi ceza yazıyor. Vatandaş kendisine yazılan trafik cezasını almaya geliyor, aracını park ettiği zaman daha birini almadan yeni bir ceza daha yazılıyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Sistemin düzenli olmasını istiyoruz. Yoğun saatlerde burası plansızlığın işkencesini çekiyor. Koru Mahallesi Kızılay Meydanı gibi oldu. Ne araba park edecek, ne de nefes alınabilecek yer var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!