13 Nisan Hakkari ve Şırnak'ta okul var mı, tatil mi oldu? Bugün okullar tatil mi? Valilik ve kaymakamlıktan peş peşe açıklama!

Güncelleme Tarihi:

13 Nisan Hakkari ve Şırnakta okul var mı, tatil mi oldu Bugün okullar tatil mi Valilik ve kaymakamlıktan peş peşe açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 06:52

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün okullar tatil mi sorusu veli ve öğrencilerin gündemine geldi. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Osmaniye, Hatay, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel uyarılarının yapıldığı illerde önlemler alınırken; yağışların en fazla görüldüğü iki il olan Hakkari ve Şırnak'ta okullar tatil mi, sorusunun yanıtına gözler çevrildi. Perşembe günü devam etmesi beklenen yağışlara karşı Hakkari ve Şırnak Valiliği eğitim öğretimle ilgili açıklama yaptı. Peki, 13 Nisan okullar tatil mi? Bugün Hakkari ve Şırnak'ta okul var mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Bugün okul tatil mi oldu, okul var mı gibi konular yağışların görüldüğü illerde öne çıktı. Sağanak ve kar yağışı nedeniyle iki ilden peş peşe açıklama geldi. Valilik açıklamasına göre Hakkari il genelinde etkili olan yoğun sağanak yağış nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli eğitim-öğretim kurumları tatil edildi. Şırnak’ta da yoğun sağanak nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Şırnak ve Hakkari'de perşembe günü okullar tatil oldu.

ŞIRNAK'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Şırnak’ta etkili olan yoğun sağanak yağış nedeniyle yarın eğitim ve öğretime ara verildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "Alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Nisan 2023 Perşembe günü; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz merkez ilçe ve bağlı belde ve köylerde, bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da gönderdiği SMS ile beklenen şiddetli yağışlar için tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu. Vatandaşlara gönderilen SMS'te, "Meteorolojiye göre bugün ve yarın Şırnak'ta kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan ve yükseklerde yoğun kara karşı tedbirli olun” denildi.

HAKKARİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Hakkari il genelinde etkili olan yoğun sağanak yağış nedeniyle 13 Nisan 2023 Perşembe günü ilk ve orta dereceli eğitim, öğretim kurumları, özel öğretim kursları, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiş olup engelli ve hamile kamu personeli de bir gün idare izinli sayılacaktır" denildi.