TFF yabancı oyuncu kuralı ne zaman açıklanacak? Yabancı kuralı kalktı mı?

Güncelleme Tarihi:

TFF yabancı oyuncu kuralı ne zaman açıklanacak Yabancı kuralı kalktı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 16:06

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği tarafından gerçekleştirilen toplantıda yabancı kuralı masaya yatırıldı. Yabancı kuralı kalktı mı? sorusu da bu bağlamda merak edilmeye başlandı. Süper Lig’de yabancı oyuncu kuralı ile ilgili tartışmalar devam ederken bu ayın sonunda nihai bir karara varılması bekleniyor. Peki, TFF yabancı oyuncu kuralı ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Yabancı oyuncu kuralı son günlerde spor camiasının tartıştığı konulardan birisi oldu. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’nin gündeminde yer alan konuyla ilgili nisan ayının sonuna kadar yeni bir karar alacağı konuşuluyor. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Peki, Yabancı kuralı kalktı mı?

YABANCI OYUNCU KURALI KALKTI MI?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği yabancı kuralı için bir araya geliyor. Bu toplantıdan önemli kararların çıkması beklenirken, futbol camiasının uzun süredir tartışma konusu olan yabancı kuralıyla ilgili yeni uygulama kararı çıkabilir. TFF yabancı kuralında İngiltere'de uygulanan Premier Lig örnek almayı hedefliyor. Toplantının ay sonu yapılacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

YABANCI OYUNCU KURALI

Erden Timur: Kulüplerin çoğu 14 yabancı sayısı olmasını ancak ilk 11’de sınırlamanın kaldırılmasını istiyor. Biz de yabancı sınırının olmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Okan Buruk: 8+3 kuralından dolayı çok zorlanıyoruz. Oyuncu değişiklikleri ve ilk 11 kurmada çok zorlanıyoruz. Bazen yabancı oyuncuya neden oynamayacağını anlatıyorum ama ‘Niye’ diye soruyor. Bazen de neden kendisini tercih ettiğini soruyor.

Haberle ilgili daha fazlası: