SGK Bağ-Kur borç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

SGK Bağ-Kur borç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 09:46

SGK Bağ -kur prim borcunuzu internet üzerinden takip edebilirsiniz. SGK 4B hizmet dökümünü online olarak sorgulayabilirsiniz. SGK 4B Bağ-kur borç sorgulama işlemleri nasıl yapılır? SGK 4B hizmet dökümü nasıl alınır? Bağ-kur borç sorgulama yapacak kişilerin bu konuda online olarak e devlet ile işlem yapması gerekir.

Haberin Devamı

 E devlet üzerinden hizmet sunan SGK aracılığı ile Bağ-kur borç sorgulama yapabilecek kişiler, Bağ-kur sigortası üzerinden tüm borçlarını görüntüleyebilir.  E devlet üzerinden sunulan, Bağ-kur borç sorgulama sayesinde güncel borç durumu takip edilebilemektir.

SGK Bağ-Kur borç sorgulama


BAĞ-KUR BORÇ SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Bağ-kur borç sorgulama işlemleri de internet aracılığı ile yapılabilmektedir. İnternet üzerinden Bağ-kur (4B) borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.
-Açılacak sayfada sol kısımda yer alan E-Hizmetler bölümene tıklayınız.
-Bu sayfada Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulunuz. Bu bölümü bulduktan sonra ise kurumun başlığı altında yer alan 4B borç sorgula butonuna basınız.
-Sonra açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız.
-Bu butona bastıktan sonra ise açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girmenden sorgulama işlemini yapamazsınız. E-Devlet şifeniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek şifre sahibi olabilirsiniz.
-Şifre aldıktan ya da şifreniz varsa şifrenizi ilgili alana girdikten sonra sorgula butonuna basarak BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.Ekranda görüntülenecek olan borçların güncel borçlar ve eski dönemlere ait olan ve faiz işlenen borçlar olarak ayrı ayrı görüntülenmesi mümkündür. Bağ-kur borç sorgulama sonrasında tüm borçların ödenmesi de mümkün kılındığından Bağ-kur ile ilgili gereken tüm işlemler online olarak yapılabilmektedir.

SGK Bağ-Kur borç sorgulama

SGK 4B HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?
Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi ‘ne tıklayınız.
- Giriş yaptıktan sonra e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.
- Açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü sorgulamanızı yapınız.
- İsterseniz 4B Hizmet Dökümü işleminizin bir kopyasını alabilirsiniz. (sgk)

SGK Bağ-Kur borç sorgulama

BAĞ-KUR BORÇ ÖDEME ONLİNE NASIL YAPILIR?
Borç görüntülemesi sonrasında isteğe bağlı olarak ödeme işlemleri de yapılabilmektedir. Online olarak yapılacak ödemelerde kredi kartı üzerinden tüm prim borçları ödenebilir. Bu sayede ek bir işlem yapılmasına gerek kalmadığı gibi sigortalı kişilerin kurumlara gitmesine de gerek kalmamaktadır.
(bağkur)
SGK 4B PRİM BORÇ SORGULAMASI İÇİN TIKLA
SGK 4B HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLA