Polis Akademisi Komiser Yardımcılığı sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Polis Akademisi Komiser Yardımcılığı sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 12:01

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan PAEM (Polis Amirleri Eğitimi) yazılı sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına nereden bakılır? PAEM mülakat sınavına girme şartları nelerdir?

Haberin Devamı

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan PAEM (Polis Amirleri Eğitimi)yazılı sınav sonuçları açıklandı. Buna göre sınava başvuran 39760 kişiden 950 erkek ve 50 kadın olmak üzere 1000 aday Komiser Yardımcısı olmaya hak kazandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca Emniyet Teşkilatının amir ihtiyacını karşılamak amacıyla lisans mezunu polis memurları, baş polis memurları ve kıdemli baş polis memurları arasından (950) erkek ve (50) bayan olmak üzere toplam (1000) İlk derece amirlik eğitimi adayı alınacaktır.
Aday alımı için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 29 Kasım 2015 tarihinde 81 il merkezinde yazılı sınav 39760 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan yazılı sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden açıklanmıştır.

PAEM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

PAEM MÜLAKAT SINAVLARINA GİREBİLMEK İÇİN;
Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi yazılı sınav sonucuna göre; belirlenen başarı puanını aşmak koşuluyla, en yüksek puandan başlamak üzere bu gruba ayrılan PAEM öğrenci kontenjan sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır.
Adayların başarı sıralaması en yüksek puandan aşağı doğru yapılmıştır.

Haberin Devamı

Başarılı sıralamasına giren adaylar ileriki tarihlerde yapılacak olan Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınavlarına çağırılacaklardır.

Polis Akademisi Komiser Yardımcılığı sonuçları açıklandı


SONUÇLARA İTİRAZ HAKKI BULUNUYOR

Adaylar yazılı sınav sonuçlarını, Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve sicilini girerek öğrenebileceklerdir. Bu açıklama, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacaktır.
Başarılı adaylar, Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınavları için Sınav Giriş Belgesini 25 Aralık 2015 tarihinden itibaren http://www.pa.edu.tr adresinden alabileceklerdir.

SINAV TAKVİMİ

Haberin Devamı

08.12.2015 ÜNİVERSİTE Sınav Sonuçlarının AKADEMİ' ye İletilmesi
08.12.2015 AKADEMİ Sınav Sonuçlarının ADAY' lara Duyurulması
09.10.12.2015 ÜNİVERSİTE Sınav Sonuç İtirazlarının (Maddi Hataya Dair) Alınması
14.12.2015 ÜNİVERSİTE Sınav Sonuç İtirazlarının Değerlendirilmesi ve Sonuçların AKADEMİ' ye İletilmesi
15.12.2015 AKADEMİ İtiraz Sonuçlarının ADAY'lara Duyurulması