Microsoft Ofis Programları Nelerdir Ve Ne İşe Yarar? En Çok Kullanılan Mc Ofis Programları Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Microsoft Ofis Programları Nelerdir Ve Ne İşe Yarar En Çok Kullanılan Mc Ofis Programları Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 15:24

1989 senesinde Microsoft tarafından tanıtılan ve masa üstü uygulamalarla ilgili hizmetler sunan ticari ofis yazılımına Microsoft Ofis programları denmektedir. Bu uygulama ve hizmetler arasında Word, Excel, PowerPoint gibi Microsoft Ofis Programları vardır. Örneğin Word programının içerisinde sayfa düzeni, yazı tipi değişikliği, renk, başlık ayarları gibi yazıyla ilgili özellikler bulunmaktadır. Microsoft ofis programları nelerdir ve ne işe yarar? En çok kullanılan mc ofis programları ve özellikleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Microsoft Ofis Programları bireylerin gerek iş yaşamında gerekse günlük hayatında bilgisayar karşısında sıklıkla kullandığı programları içermektedir. Bu programların her birinin resim çizmek, renk ayarlamak, yazı yazmak gibi pek çok işlevi bulunmaktadır. Programların içeriğinin etkin bir şekilde kullanımı için Microsoft Ofis Programları eğitimleri de verilebilmektedir.

Microsoft Ofis Programları Nelerdir?

Microsoft Ofis Programlarının her birinin ayrı işlevi vardır. Kişiler de ihtiyaçlarına göre bu işlevler doğrultusunda hangi Microsoft Ofis Programlarını kullanması gerektiğini bilmektedir. İşte Microsoft Ofis Programları şöyle sıralanmaktadır:

  • Excel
  • Microsoft Teams
  • OneDrive
  • Word
  • Outlook
  • PowerPoint
  • OneNote

Bu programlar Microsoft Windows ve MacOS işletim sistemleriyle ilişkilidir. Programların tamamı masa üstü programı olarak geçmektedir. Microsoft tarafından 1989 senesinde teknolojiye girmiştir. Programlara ofis paketi de denmektedir. Bu paketler çeşitli sunucular ve hizmetlerden meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

Microsoft Ofis Programları kullanacak kişinin ya da kurumun ihtiyacına göre değişmektedir. Örneğin daha çok PDF dosyalarıyla çalışacak biri için Smart Office 2 sistemini denemesi tavsiye edilmektedir.

Microsoft Ofis Programları Ne İşe Yarar?

Microsoft Ofis Programları genel anlamda sunuculardan oluştuğu için masa üstünde uygulama hizmetlerini yapmaya yaramaktadır. Her programın ayrı bir işlevi ve ayrı bir hizmeti vardır. Bu başlık altında kısaca Microsoft Ofis Programlarının tek tek ne işe yaradığını bildireceğiz.

Microsoft Ofis Programları arasında yer alan Excel programı listeleme ve tablo yapma işlevini görmektedir. Bu sebepten dolayı daha çok iş yaşamında kullanılmaktadır. Programda 3 boyutlu grafik ve tablo tasarımları yapabilirsiniz. Yazı tipi, tema ve filtre de yer almaktadır. Makro hesaplamaları ve formülleri de bu program içerisinde düzenleyebilirsiniz. Diğer Microsoft Ofis Programlarına göre karmaşık olmasının nedeni bu formülleri ezberlemektir.

Word isimli Microsoft Ofis Programı ise yazı yazma ve bu yazıyı düzenleme işine yaramaktadır. Genellikle öğrenciler tez ve ödevlerini hazırlamada bu programı kullanmaktadır. Mesleği yazı yazmak üzerine kurulu olan kişiler de iş yaşamında bu programdan faydalanmaktadır. Program içerisinde yazı yazdıktan sonra yazıya resim, tablo, simge ve şekil de ekleyebilirsiniz. Yazının boyutunu düzenleyebilir, sütunları ayarlayabilir ve yazınızı istediğiniz ölçülerde tasarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

PowerPoint programı tema ve yazı tiplerini sunumlara dönüştürme işine yaramaktadır. Dolayısıyla sunum yapmak isteyen kişiler bu programı kullanmaktadır. Görsel, slayt, ses ve animasyon uzantılarını bu program sayesinde sunumlara ekleyebilirsiniz.

Outlook programı e posta almayı ve göndermeyi sağlamaktadır. OneNote programı not tutmayı ve tutulan notları düzenleme işine yaramaktadır. OneDrive programı kişisel dosyaları tek bir yerde saklamanıza yardımcı olmaktadır. Microsoft Teams programı da sohbet tabanlı bir çalışma alanı sunmaktadır. Yüz yüze olmayan görüşmeler ya da toplantılar Microsoft Teams programıyla online olarak yapılabilmektedir.

En Çok Kullanılan Microsoft Ofis Programlarının Özellikleri

Haberin Devamı

Microsoft Ofis Programlarının her biri ihtiyaca göre tercih edilmektedir. Fakat en çok kullanılan Microsoft Ofis Programlarını kişi ve kurumların ihtiyacına göre World, Excel, PowerPoint ve Microsoft Teams olarak sıralayabiliriz.

 

World programının özellikleri şöyle sıralanmaktadır:

Kalıp mektuplar ve form yazılar hazırlamaya uygundur.

Bu yazılar birden fazla kişiye de gönderilebilir.

Zarf etiketleri hazırlanabilir.

Grafik çizilebilir.

Resim, şablon, sütün eklenebilir.

Ana teması yazı yazmaktır. Yazılan yazılar yazı tipi, ölçüsü gibi özellikleri sayesinde istenildiği gibi düzenlenebilir.

 

Excel programının özellikleri şöyle sıralanmaktadır:

Bu program bir tablolama programıdır.

Haberin Devamı

Apple Macintosh ve Windows işletim sistemli olan her bilgisayarda kullanılabilmektedir.

Programın içinde işaret, sayı, rakam, tema ve formül bulunmaktadır.

Bu unsurlarla işlemler yapılmaktadır.

Programın çalışma mantığı tamamen tablolamadır.

 

PowerPoint programının özellikleri şöyle sıralanmaktadır:

Bu sistemde farklı türden programlar birleştirilmiştir.

Elektronik tablo, belge, slayt, e posta yönetme bu birleştirilen programlardır.

Ana tema ve işlevi slayt hazırlamaktır.

Bu slaytlara metin, tablo, animasyon ve görsel eklenebilmektedir.

Bilindiği gibi slayt saydam bir yüzey üzerine aktarılmış pozitif ve akıcı bir görüntüdür. Bu görüntü geçişlidir. Geçiş hızını da slayt hazırlayan kişi program içerisinde belirler.

 

Haberin Devamı

Microsoft Teams programının özellikleri şöyle sıralanmaktadır:

Sohbet edebileceğiniz bir ekibi bu program içerisinde oluşturabilirsiniz.

Sohbet ederken yani görüşmeler yaparken aynı anda dosya hazırlayabilir ve ekibe bu dosyaları gönderebilirsiniz.

Web sitesi, not ve uygulama ekleyebilirsiniz.

Görüşmelerdeki yanıtları tek bir dokunuşla görebilirsiniz.

Uzaktan toplantı yapmak isteyen iş insanları bu programdan yararlanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası: