Lise 2. nakil sonuçlarında son durum: LGS nakil sonuçları ne zaman, saat kaçta, hangi gün açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Lise 2. nakil sonuçlarında son durum: LGS nakil sonuçları ne zaman, saat kaçta, hangi gün açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2022 09:09

LGS nakil süreci devam ederken gözler artık Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. 1. nakil başvurularının tamamlanmasının ardından 2. nakil tercih başvuruları 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri aralığında yapıldı. Tercihlerin sona ermesi ile LGS 3. tercihleri olan nakil sonuçları için beklentiler arttı. Sınava giren adaylar heyecanla tercih sürecini takip ediyorlar. Peki, 2. nakil sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, MEB'in nakil sonuçları için yayınladığı takvimin detayları.

Haberin Devamı

Lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS 3. tercih yani 2. nakil başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Takvime göre lise 2. nakil işlemleri 5 Ağustos'ta tamamlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, ‘Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın; çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek.’ dedi ve LGS nakil tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi verdi. MEB takvimine göre 2. nakil sonuçları önümüzdeki hafta başında ilan edilecek. 

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS 2. nakil sonuçları 8 Ağustos tarihinde açıklanacak. LGS 3. tercih işlemleri 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

Haberin Devamı

LGS boş kontenjanları ve taban puanları ile ilgili açıklama yapıldı. 2022 Yerel Yerleştirme 1 Ağustos 2022 tarihli Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihe yerleşen en son öğrencinin yerleştirilme taban bilgileri ve tercih boş kontenjanları yayımlandı.

LGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKAN ÖZER’DEN AÇIKLAMA

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvurularının 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini kaydeden Özer, "İkinci nakil yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos'ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın; çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek."  ifadelerini kullandı.