KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? KYK 2022 başvurusunda son durum

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor KYK 2022 başvurusunda son durum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 20:01

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı son dakika açıklamalar ile takip ediliyor. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile gündeme gelen KYK başvuruları için gözler GSB açıklamasına çevrildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl burs başvurularını kasım ayı içerisinde, yurt başvurularını ise eylül ayı içerisinde almıştı. Başvurular her sene e- Devlet üzerinden yapılıyor. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor?

Haberin Devamı

KYK yurt başvuru tarihleri için heyecan giderek artıyor. KYK burs, kredi ve yurt başvuruları her sene belirli tarihlerde alınıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü başvuruları e-Devlet üzerinden kabul ediyor. Öğrenciler belirli tarihler aralığında online olarak işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu sene üniversite kayıtları ağustos ayı içerisinde tamamlanacak. İşte, ayrıntılar.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs ve yurt başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. KYK yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 12 Eylül tarihine kadar tamamlandı. KYK burs ve kredi başvuruları ise 5 Kasım’da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’da sona ermişti.

Öğrenciler, burs ve kredi için başvurularını 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yaptılar. Daha önce başvuruda bulunan ve başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de son güne kadar bilgilerini güncelleyebildiler.

Haberin Devamı

KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor KYK 2022 başvurusunda son durum

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

Değerlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası http://sonuc.gsb.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.