KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN? GSB 2023-2024 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN GSB 2023-2024 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 17:16

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözler KYK başvuru tarihlerine çevrildi. Lise mezunları bu hafta içerisinde üniversite tercihlerine başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ön lisans ve lisans öğrencilerine hem burs hem de konaklama desteği olarak yurt desteği veriliyor. Bursun yanı sıra öğrenciler geri ödemeli kredi de alabiliyor. Yayınlanan takvime göre üniversite kayıt işlemleri 28 Ağustos’ta başlayacak. Özellikle şehir dışında eğitim alacak öğrenciler yurt ve burs başvuru tarihlerine odaklandı. Peki 2023-2024 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman, tarihler açıklandı mı? İşte, başvuru işlemlerine ilişkin bilgiler…

Haberin Devamı

KYK burs ve yurt desteği başvuruları her yıl üniversite kazanan öğrenciler için alınıyor. Ayrıca ara sınıfta eğitim gören adaylarda müracaat edebiliyor. Başvuru işlemleri için adayların herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda adaylar KYK başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ön lisans ve lisans öğrencilerine verilen KYK burs ve öğrenim kredisi son olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında 1250 liraya yükseltmişti. KYK yurt ücretleri ise kalınan yurdun imkanlarına göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki 2023-2024 KYK burs başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte, detaylar…

2023-2024 KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt ve burs başvuruları ayrı ayrı tarihlerde alınıyor. Üniversitelerin akademik takvimine göre başvuru tarihleri değişiyor.

Haberin Devamı

Henüz burs ve yurt başvuru tarihleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanmadı. Ancak ilk olarak yurt başvuruları alınıyor.

Geçtiğimiz yıl YKS yerleştirme sonuçları ilan edildikten sonra YKS yurt başvuruları 24 Ağustos tarihinde alınmıştı.

Burs ve öğrenim kredisi başvuruları ise Kasım ayı içerisinde tamamlanmıştı. Bu yılda KYK burs ve yurt başvurularının benzer tarihlerde alınması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi tarihler duyurulduğunda detaylar eklenecektir.

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt ve burs başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte gerçekleştiriliyor.

Ara sınıflar başvuru yapabiliyor. Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası: