İOKBS 2023 SINAV TARİHİ | Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB sınav uygulama takvimini duyurdu

Güncelleme Tarihi:

İOKBS 2023 SINAV TARİHİ | Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak MEB sınav uygulama takvimini duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2023 15:37

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen kontenjanlarda başarılı öğrencilere burs desteği sağlanıyor. Bursluluk sınavına katılarak başarılı olan ortaokul 5,6,7,8. sınıf ile lise 9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilere 12 ay boyunca 863 TL burs ödemesi yapılıyor. Bursluluk sınavı başvuru işlemleri 16 Haziran tarihine kadar devam edecek. Bakanlık, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem ardından ihtiyaç sahibi öğrenciler için harekete geçti ve burs kontenjanları artırıldı. Peki 2023 Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? İşte, bursluluk sınav tarihleri…

Haberin Devamı

İOKBS başvuru işlemleri öğrencilerin eğitim aldığı okullardan veya internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bursluluk sınavı müracaatları internetten meb.gov.tr adresinden veya e-Okul VBS aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Başvuru işlemleri devam ederken bir yandan İOKBS sınav tarihleri merak edilen konulardan birisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki yıllarda burs için 70 bin civarında kontenjan ayırıyordu. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında burs kontenjanı artırıldı. Sınav hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, bursluluk sınavına kaç gün kaldığını merak ediyor. Öğrenciler, İOKBS sınav tarihine göre çalışma programını şekillendirecek. Peki 2023 İOKBS ne zaman? İşte, son başvuru tarihi ve sınavına ilişkin bilgiler…

2023 İOKBS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Haberin Devamı

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı 2023 yılında 3 Eylül tarihinde organize edilecek. Kılavuzda belirtilen başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler sınavlara başvuru yapabilecek.

BURSLULUK SINAVI SON BAŞVURU TARİHİ

Bursluluk sınavı başvuru işlemleri geçtiğimiz Mayıs ayında başladı. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için başvurular 16 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Bursluluk sınavı başvuru işlemleri, meb.gov.tr, e-Okul VBS veya öğrencinin eğitim aldığı okul müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilebilir.

BURS KONTENJANLARI ARTIRILDI

Geçtiğimiz yıl bursluluk ücreti 663 TL olarak belirlenirken 2023 yılının Ocak ayından itibaren burs desteği alan öğrencilere 863 TL ödeme yapılıyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve toplam burs kontenjanı artırıldı. Bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın 30 bin burs kapasitesi de deprem bölgesine ayrılacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ BEKLENİYOR

Öğrenciler sınava girecekleri okulları İOKBS sınav giriş belgesi ile sorgulayacak. Sınav giriş belgeleri sınav tarihinden (3 Eylül) en az 7 gün önce meb.gov.tr adresinden alınabilecek. Sınav giriş belgesi üzerinde sınavın yapılacağı okulun adı, açık adresi, salon ve sıra numarası bilgileri yer alacak.

Haberin Devamı

İOKBS SINAVI NASIL YAPILACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2022-2023 öğretim yılında birinci dönemde uygulanan öğretim programları esas alınarak düzenlenecek. Sınavda ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmazken sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.