BTC yarılanma ne zaman? Halving için artık saatler sayılıyor!

Güncelleme Tarihi:

BTC yarılanma ne zaman Halving için artık saatler sayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 09:38

Bitcoin'in başlangıcından bu yana üç halving gerçekleşmiştir. İlk halving 28 Kasım 2012'de gerçekleşti ve blok ödülü 50 Bitcoin'den 25 Bitcoin'e düştü. İkinci halving 9 Temmuz 2016'da gerçekleşti ve blok ödülü 25 Bitcoin'den 12.5 Bitcoin'e düştü. Üçüncü ve şu ana kadar son halving ise 11 Mayıs 2020'de gerçekleşti ve blok ödülü 12.5 Bitcoin'den 6.25 Bitcoin'e düştü. Peki, BTC halving ne zaman olacak? İşte, BTC halving süreci hakkında merak edilen sorular ve cevapları

Haberin Devamı

Bitcoin halving ne zaman gerçekleşeceği ile merak ediliyor. BTC halving, Bitcoin'in madencilik ödüllerinin yarıya indirildiği bir olayı ifade eder. Bitcoin'in algoritması gereği, her 210.000 blokta bir bir ödül yarıya düşürülür. Bu olaya "halving" denir. Bazı yatırımcılar yarılanma sonrası bir yükseliş beklediğinden, Bitcoin Yarılanmasında geçmişten bu yana fiyat dalgalanmalarına ilişkin olumlu bir duyarlılık görülmüştür. Peki, BTC halving ne zaman gerçekleşecek? Bitcoin halving nedir ve etkileri nasıl olacak?

BTC HALVİNG NE ZAMAN OLACAK?

Bitcoin (BTC) halving süreci, 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek.

HALVİNG NEDİR?

Halving olayı, Bitcoin'in arzının sınırlı olmasının ve madencilik ödüllerinin zamanla azalmasının bir sonucudur. Bitcoin protokolüne göre, toplam 21 milyon Bitcoin üretilebilir ve bu miktarın tamamı çıkarıldığında madencilik ödülleri tamamen sona erer. Halving, Bitcoin'in arzının kontrollü bir şekilde azalmasını sağlayarak, zamanla azalan bir enflasyon oranına sahip olmasını destekler.

Haberin Devamı

BİTCOİN HALVİNG ETKİLERİ NELER OLUR?

Halving, Bitcoin ekosisteminde birçok etkiye sahip olabilir. İlk olarak, madencilerin elde ettikleri ödüllerin yarıya düşmesi, madencilik faaliyetlerinin maliyetini etkiler ve madencilerin gelirlerinde azalmaya neden olabilir. Bu durum, enerji maliyetleri ve madencilik ekipmanı gibi faktörler göz önüne alındığında madencilik sektörünü etkileyebilir.

BTC HALVİNG SONRASI FİYAT ARTAR MI?

Diğer bir etki ise Bitcoin'in fiyatında ve piyasa talebinde gözlemlenen dalgalanmalardır. Önceki halvingler, genellikle Bitcoin'in fiyatında bir artışa yol açmıştır. Bunun nedeni, arzın azalmasıyla birlikte talebin artması ve Bitcoin'in değerine olan talebin artmasıdır. Ancak fiyat dalgalanmaları karmaşık birçok faktörden etkilendiği için, halvingin fiyat üzerindeki net etkisi tahmin edilmesi zor bir konudur.

 

Haberle ilgili daha fazlası: