BİLSEM sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? Gözler 2022 BİLSEM mülakat sonuçlarında!

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak Gözler 2022 BİLSEM mülakat sonuçlarında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 22:10

BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM mülakat sınavları 12 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek. Resim, müzik, genel zihinsel yetenek alanları BİLSEM bireysel değerlendirmelerin ardından öğrencilerin sınav puanlarını inceleyecek olan MEB, BİLSEM mülakat sonuçlarını ilan edecek. Binlerce öğrencinin katılım sağladığı BİLSEM kayıt işlemleri ise 29 Ağustos-9 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 BİLSEM mülakat sonucu tarihi.

Haberin Devamı

BİLSEM mülakat sonuçları için gözler artık MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. Değerlendirme süreci 13 Haziran’da başlayan BİLSEM mülakatları takvime göre 12 Ağustos tarihinde sona erecek. Resim, müzik, genel zihinsel yetenek gibi alanlardan uygulanan söz konusu sınav sonrası kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek. BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları 19 Ağustos tarihinde açıklanacak.

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM bireysel değerlendirme aşaması 13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Kayık hakkı kazanan öğrenciler 19 Ağustos’ta ilan edilecek.
Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 22 Ağustos ve 26 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

BİLSEM’e kayıt hakkı kazanan öğrenciler işlemlerini 29 Ağustos ve 9 Eylül tarihleri aralığında yapacaklar.

BİLSEM NEDİR?

Haberin Devamı

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Haberle ilgili daha fazlası: