Alexander Oxlade-Chamberlain kimdir, kaç yaşında? Beşiktaş transferinde son durum böyle paylaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Alexander Oxlade-Chamberlain kimdir, kaç yaşında Beşiktaş transferinde son durum böyle paylaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2023 12:25

Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain (d. 15 Ağustos 1993), Portsmouth, İngiltere doğumlu Jamaika asıllı İngiliz milli futbolcudur. Orta saha mevkiinde görev almaktadır. En son Premier League ekibi Liverpool'da forma giydi.

Haberin Devamı

Oxlade-Chamberlain, 2011-12 sezonunda Southampton ile öne çıktıktan sonra, Ağustos 2011'de 13,8 milyon Avro karşılığında Arsenal'e transfer oldu. Kulüpteki ilk üç maçında iki gol atan Oxlade-Chamberlain, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihindeki en genç İngiliz golcü oldu ve ayrıca İngiltere 21 yaş altı takımında düzenli olarak yer aldı. Arsenal'de geçirdiği altı sezon boyunca 198 maça çıkıp 20 gol attı ve üç kez FA Cup'ı kazandı. Ağustos 2017'de 38 milyon Avro bonservis bedeli karşılığında Liverpool'a imza attı ve 2019'da UEFA Şampiyonlar Ligi'ni ve 2020'de Premier Lig'i kazandı.

Oxlade-Chamberlain İngiltere millî takımı için ilk maçına Mayıs 2012'de Norveç'e karşı kazanılan 1-0'lık dostluk maçında çıktı. Bu maçın ardından 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası için kadroya çağrıldı ve Wayne Rooney'nin ardından Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere'yi temsil eden en genç ikinci oyuncu oldu, daha sonra bu rekor Jude Bellingham tarafından kırıldı. Ayrıca 2014 FIFA Dünya Kupası için de çağrıldı. En son 2019'da olmak üzere milli takım için toplam 35 maça çıktı ve yedi gol attı.

İlk yılları

Haberin Devamı

Portsmouth, Hampshire'da doğan Oxlade-Chamberlain, Stoke City, Portsmouth ve İngiltere'nin eski millî oyuncusu Mark Chamberlain'in oğludur.bAmcası Neville Chamberlain de profesyonel bir futbolcuydu. Kardeşi Christian Oxlade-Chamberlain'de kendisi gibi futbolcudur.

Oxlade-Chamberlain, Southsea, Portsmouth'daki bağımsız St John's Koleji'ne gitti. Arsenal taraftarı olarak büyüdü. Burada Scrum half veya full back olarak ragbi birliği oynadı ve London Irish'ten deneme teklifi aldığında neredeyse futbol yerine bu sporu seçiyordu. Ayrıca Hampshire'da wicketkeeper, bowler ve opening batsman olarak kriket oynadı. Hampshire'da wicketkeeper vurucu olarak deneme teklifleri aldı, ancak futbol maçlarıyla çakıştığı için reddetti.

Kariyer

SouthamptonOxlade-Chamberlain, Southampton Akademisi'ne yedi yaşında katıldı. 2 Mart 2010'da Southampton formasıyla ilk maçına, 16 yıl 199 günlükken Huddersfield Town'a karşı 5-0 galibiyetle biten maçta yedek kulübesinden oyuna girdi ve Theo Walcott'un ardından kulüp tarihinin en genç ikinci oyuncusu oldu.[10] Oxlade-Chamberlain, 8 Mayıs 2010'da Southend United'a karşı sezonun son maçında Jason Puncheon'un yerine 82. dakikasında oyuna girdi. 2010–11 sezonunun başında, Oxlade-Chamberlain ilk kez kendini 10 Ağustos'ta League Cup'ın ilk turunda AFC Bournemouth'a karşı oynana maçta gösterdi. Southampton'ın 2. golünü atarak takımın 2-0 galibiyete taşıdı.

Haberin Devamı

20 Ağustos 2010'da, 17. doğum gününden kısa bir süre sonra Oxlade-Chamberlain, takımı ile üç yıllık ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. İlk lig başlangıcı, 4 Eylül 2010'da evinde Rochdale'e 2-0 mağlubiyetle geldi. İlk lig golü, 23 Ekim 2010'da Oldham Athletic karşısında 2-1 galibiyetle geldi ve maçın adamı oldu. İlk kez bir lig maçında Maçın Adamı seçildiği 2 Kasım 2010'da Dagenham & Redbridge'i 4-0 yendikleri maçta iki gol daha atıp bir de asist yaptı.

Oxlade-Chamberlain, Southampton ile ligde 36 maça çıktı ve dokuz gol attı; 2010-11 sezonunda PFA League One Yılın Takımına seçildi. Daha sonra transfer piyasasında adı anılmaya başlandı ve Haziran ayında babası Mark Chamberlain, oğlunun "gelişimini sürdürmek" için "mümkün olan en kısa sürede" Arsenal'e katılmasını istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Alexander Oxlade-Chamberlain’i KAP'a bildirdi

Beşiktaş, İngiliz orta saha oyuncusu Alexander Oxlade-Chamberlain ile transfer görüşmelerine başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, geçtiğimiz günlerde sağlık kontrollerinden geçmek üzere İstanbul'a gelen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Alexander Oxlade-Chamberlain ile görüşmelerine başlandığını duyurdu. Siyah-beyazlı kulüpten KAP'a yapılan açıklamada, “Profesyonel Futbolcu Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain transferi konusunda oyuncu ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN BÖYLE PAYLAŞILDI

Haberin Devamı