ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ÖSYM.gov.tr'de olacak! 2022ALES/3 sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ÖSYM.gov.trde olacak 2022ALES/3 sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2022 17:58

ALES sınav yerleri için adayların gözü kulağı ÖSYM'den yapılacak açıklamaya çevrildi. Başvuruları, 30 Eylül – 10 Ekim tarihlerinde alınan bu yılın son Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/3) oturumu 20 Kasım tarihinde gerçekleşecek. Yüksek lisans yapmak isteyen adayların katılımı ile düzenlenecek olan sınav öncesi ÖSYM AİS ekranından ALES sınav yerlerini erişime açacak. Adaylar sınav giriş belgeleri ile salon numarası ve binalarını öğrenebilecekler. Peki, 2022 ALES sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? İşte, söz konusu sınavla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı açıldı mı, sorusunun yanıtı adayların gündemine gelmeye başladı. ÖSYM 2022 yılı sınav takvimine göre ALES 3 başvuruları ekim ayında tamamlandı. Söz konusu sınavın başvuru işlemlerinin ardından ALES sınavı için süreç başladı. 20 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan sınav öncesi ALES sınav giriş yerleri yayınlanacak. Ancak sınav belgeleri hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

ALES/3 NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin güncel sınav takvimine göre, ALES 20 Kasım 2022 tarihinde organize edilecek. Sınavın sonuçları ise 9 Aralık 2022 tarihinde belli olacak.

ALES SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES 3 sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekecek.

Haberin Devamı

Sınav giriş belgelerinin 9-10 Kasım'da açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

ALES SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI 

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

Haberle ilgili daha fazlası: