ALES 2015 Sınavı Ne Zaman Yapılacak? | ALES 2015 başvuru

Güncelleme Tarihi:

ALES 2015 Sınavı Ne Zaman Yapılacak | ALES 2015 başvuru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 10:41

ALES 2015 ne zaman yapılacak? ALES başvuruları nereden, nasıl yapılır? ALES soru dağılımı nasıl olacak?

Haberin Devamı

Yükseköğretim kurumlarında bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler ve öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek zorunludur.

ALES 2015 ne zaman yapılacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ‘na başvurusu tamamlanmış olanlar 22 Kasım 2015 09.30’da yapılacak sınava girebilirler. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

ALES 2015 Sınavı Ne Zaman Yapılacak | ALES 2015 başvuru


ALES 2015 Başvuruları
 

Haberin Devamı

ALES başvuruları 1 Kasım - 14 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar başvurularını, başvuru merkezlerinden yapacaklardır. Eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar ise başvurularını, sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır.

Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır.

ALES 2015 Soru Dağılımı Nasıl Olacak?

ALES sınavında bütün adaylar dört testten yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda en az 120 soru cevaplandırıyor. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplandırabiliyor.
Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşuyor.
Sayısal-2 Testindeki sorular, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular oluyor.
Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri ise, sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası: