500 TL YENİ PARA İDDİALARINA YANIT: 500 liralık banknot çıkacak mı, çıktı mı? Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan iddialara yanıt!

Güncelleme Tarihi:

500 TL YENİ PARA İDDİALARINA YANIT: 500 liralık banknot çıkacak mı, çıktı mı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkandan iddialara yanıt
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 08:48

500 liralık banknot iddiaları gündemde yer alırken, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan son dakika açıklama geldi. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankasının sunumunun ardından, milletvekillerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Erkan, Türk Lirası'ndan sıfır atma ve 500 liralık banknotun basılacağına yönelik iddialara da açıklık getirdi. Peki, 500 liralık banknot çıkacak mı, çıktı mı? işte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

500 TL'lik banknot çıkacak mı? sorusu son günlerde gündemde yer alırken gözler Merkez Bankası açıklamalarına çevrildi. Ekonomiye yönelik çalışmalar devam ederken, TCMB Başkanı Erkan, "Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkışı sakin ve dengeli yapacağız, son 4 haftada KKM'de azalma var." dedi. Paradan sıfır atılacak mı, 500 liralık banknotlar çıkacak mı? sorularına da yanıt veren Erkan bu konuların gündemde yer almadığını söyledi.

500 LİRALIK BANKNOTLAR ÇIKACAK MI?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankasının sunumunun ardından, milletvekillerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Erkan, şu anki gündemlerinde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot olduğunu dile getirdi.

“TARIM VE ESNAF KREDİLERİNDE BİR ÜST SINIR KOYMADIK"

Haberin Devamı

İhracatçının yüzde 30 politika faizini bileşken faizinde yüzde 43 gibi bir orana tekabül ettiğini belirten Erkan, “Dolayısıyla maliyetler artmış vaziyette. Bunun üstünde TİM, DEİK, ticaret odaları, sanayi odaları, bankalar birliği, TOBB ile birlikte çalışıyoruz. Teknik ekiplerimizi oluşturduk. Reeskontlarda ihracatçıya yardımcı olacak şekilde çok yakın bir zamanda bu düzenlemeleri sizinle paylaşacağız. İstihdam ve işgücü önemli. Büyümenin sürdürülebilir olması önemli. Ama şu an biz, iç talep ve tüketimle büyüyen, özellikle son bir yılda, bir vaziyetteyiz. Seçici kredi sınırlaması derken, taşıta dikkati çekmek istiyorum. Taşıt kredilerinde üst sınırla birlikte oradaki talebin de azaldığını görüyoruz. Ama ihtiyaç kredilerinde böyle bir üst sınır koymadık. Tarım ve esnaf kredilerinde böyle bir üst sınır koymadık” diye konuştu.