KYK yurt başvuru sonuçları 2022 açıklandı... KYK yurtları ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuru sonuçları 2022 açıklandı... KYK yurtları ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 09:14

'KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı' duyurusu GSB tarafından geldi. Yapılan değerlendirmelerin ardından 7 Eylül tarihinde, KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Birinci faz yerleştirme sonuçlarında tarihimizin en yüksek oranını yüzde 80 ile gerçekleştirdik" dedi. Bu gelişmenin ardından şimdi de yurtların öğrencilerin hizmetine açılacağı tarih gündem oldu. Peki, KYK yurtları ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2022-2023 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. , Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile hala bir yükseköğretim programına devam eden ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurt başvurularının ilan edilmesi ile şimdi kayıt süreci ardından yedek yerleştirmeler başlayacak.

YURT BAŞVURU SONUÇLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanan KYK yurt başvurularının ardından merak edilen sonuçlar açıklandı. Başvuran öğrenciler sonuçlarını e-devlet üzerinden kontrol edebilecek. Kayıtlar 9 Eylül saat 23:00’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada birinci faz yerleştirme sonuçlarının açıklandığını söyledi. Kasapoğlu, yüzde 80'lik ihtiyaç karşılama oranına imza attıklarını dile getirdi.

YURTLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

KYK yurtlarının, yakın zaman sonra başlayacak kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından açılması bekleniyor.

Bu kapsamda resmi kurum ya da kişilerden açıklamalar geldikçe gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası: