Beziers Belediye Başkanına 2 bin euro ‘nefret’ cezası

Güncelleme Tarihi:

Beziers Belediye Başkanına 2 bin euro ‘nefret’ cezası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 10:08

Fransa’nın Beziers kenti belediye başkanı Robert Ménard, Müslüman çocuklara hakaret ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

MENARD’ın, Beziers kentindeki okullarda çok fazla Müslüman çocuğun olduğunu, onlara çocuklara karşı nefret ve kin içeren sözler söylemesi üzerine mahkeme 2 bin euro para cezası ödemeye mahkûm etti. Davaya bakan ceza mahkemesi ayrıca içlerinde LICRA, MRAP, İnsan Hakları Ligi, SOS gibi ırkçılıkla mücadele kuruluşlarının belediye başkanı hakkında açtıkları davanın masrafları için bin euro, ırkçılıkla mücadele eden kuruluşlara da sembolik olarak bir euro para ödemesi kararı aldı. Savcı, çocukları milli topluma bir yük olarak tanımlayan belediye başkanı Robert Ménard’in bin 800 euro para cezası ödemesi talebinde bulunmuştu. Ménard’in avukatı ceza mahkemesinin kararına ilişkin, “Düşünce özgürlüğüne verilmiş bir nevi ölüm cezasıdır” dedi ve mahkemeden müvekkilinin beraatını istedi.

Haberin Devamı

BİR CEZA DAHA ALABİLİR

Robert Ménard’a, 1 Eylül 2016 tarihinde Twitter’da yayınladığı mesaj üzerine dava açılmıştı. Mesajda, “Okullar açıldı. Büyük değişimi görmek için en çarpıcı kanıt, eski sınıf fotoğraflarına bakmak yeter” ifadeleri yer alıyordu. Robert Ménard, ayrıca 5 Eylül 2016 tarihinde LCI haber kanalı televizyonunda, “Başkanı olduğum şehrin bir sınıfında çocukların yüzde 91’i Müslüman, bu da açıkçası bir sorun” demişti.
Ménard, aldığı cezanın dışında Fransa yasalarına göre, halkı ‘ayrımcılığa ve düşmanlığa tahrik’ suçundan da 1 yıl hapis cezası ve 45 bin euro para cezasına çarptırılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!