Beyazlatayım derken dişinizden olmayın

Güncelleme Tarihi:

Beyazlatayım derken dişinizden olmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 14:59

‘Asla markette veya internette satılan ürünlerle dişler beyazlatılmamalı. Çünkü, bu maddeler mine yüzeyini çizer, bir daha geri dönüşümü olmayacak şekilde dişler renklenir.’

Haberin Devamı

Bembeyaz dişler ve estetik bir gülümseme her insanın hayali. İnsanlar dişlerini beyazlatmak için türlü yollara başvururken, Oral Lazer Uygulamaları Derneği Başkanı Nükhet Berk, markette veya internette satılan ürünlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarıyor. Satılan bu tür maddelerin mine yüzeyini çizdiğini, bir daha geri dönüşümü olmayacak şekilde dişlerin renklendiğini belirten Nükhet Berk, “Dişlerin beyazlatılması, diş hekimleri tarafından uygulanan kimyasal maddelerle veya dişlerin yüzeyine takma tırnak gibi yapışan ince porselen yüzeylerle sağlanabilir” diyor. Diş sağlığının korunmasının birçok hastalığın oluşmasını engellediğini, estetik uygulamaların da hem diş ve diş eti sağlığı hem de güzel bir gülüş imkanı vermesiyle ruh sağlığı açısından önem taşıdığını kaydeden Berk, şu bilgileri paylaşıyor:

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYABİLİR

“Diş yapılarında bir bozukluk veya genetik faktörler olmadığı sürece gençlerin dişleri genellikle beyazdır. Yaşlanma, diş minelerinin çizilmesi ve sigara, aşındırıcı veya koyu renkli içeceklerin sık tüketimi nedeniyle dişler yıllar içinde daha koyu renk alır. Dişlerin beyazlatılması, diş hekimleri tarafından uygulanan kimyasal maddelerle veya dişlerin yüzeyinde minimal veya hiç aşındırma yapılmadan uygulanan, takma tırnak gibi yapışan ince porselen yüzeylerle sağlanabilir. Asla markette veya internette satılan ürünlerle dişler beyazlatılmamalı. Çünkü, bu maddeler mine yüzeyini çizer, bir daha geri dönüşümü olmayacak şekilde dişler renklenir." AA

Haberin Devamı

AĞIZ VE DİŞLERE EVDE BAKIM

Keçiören Belediyesi, 2011’den bu tarafa yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlara “Evde Diş ve Ağız Sağlığı Hizmeti” veriyor.
Keçiören’in Uyanış Mahallesi’nde 24 yıldır yatağa mahkum bir yaşam süren 65 yaşındaki Köksal Güngör, “Eşimin Keçiören Belediyesi’nin bu hizmetinden haberi olmuş. Belediyeyi aradık, anında geldiler. Zaten boynumdan aşağısı felç, bu hizmet sayesinde hiç değilse diş bakımımı ihmal etmiyorum” dedi. Pınarbaşı Mahallesi’nde yaşayan 95 yaşındaki Gülizar Taşçıoğlu’nun 72 yaşındaki kızı Kezban Gökçe ise, “Annem 7,5 yıldır yaşlılık nedeniyle yatağa bağımlı yaşıyor. Belediyeye geldiğimde bu hizmetin afişlerini gördüm ve hemen aradım. 4 yıldır bu hizmeti düzenli olarak alıyoruz. Benim de dişlerimde sorun var, doktorlar geldiğinde bana da bakıyorlar. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı. Tamamen ücretsiz olan hizmet için herhangi bir sağlık güvencesi zorunluluğu da bulunmuyor. Keçiörenliler ‘Evde Diş ve Ağız Sağlığı Hizmeti’ne belediyenin web sayfası ya da 360 59 39 no’lu telefonla ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!