Savaş çanları çalmaya başladı! Gazeteciler bilinmeyen bir yere götürüldü

Güncelleme Tarihi:

Savaş çanları çalmaya başladı Gazeteciler bilinmeyen bir yere götürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 06:58

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un başkent Pyongyang'ın derhal tahliye edilmesi ve şavaş pozisyonuna girilmesi emri verdiği iddia edilirken, Kuzey Kore'de bulunan yabancı gazeteciler devlet yetkilileri tarafından sabah çok erken saatlerde otellerinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüklerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Haberin Devamı

Rus Pravda gazetesinin Kuzey Kore medyasına dayandırdığı haberde Kuzey Kore ordusunun savaş pozisyonu aldığı ve ülkede sirenler çaldığı belirtiliyor. Güney Koreli kaynaklar sınırın öbür tarafında halkın sığınaklara yönlendirildiğini ifade ediyor.

JAPONLAR AMERİKAN DONANMASINA KATILIYOR!

ABD'nin bir donanma grubunu Kore yarımadasına göndermesinin ardından, Japonya'nın da kimi savaş gemilerini bu donanma grubuna katılmak üzere hazırladığı duyuruldu.

The Guardian'ın haberine göre bu hamleyle birlikte Japonya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni "caydırmayı" amaçlıyor. Güney Kore'den yapılan açıklamadaysa ABD'nin "önleyici" saldırısının desteklenmeyeceği duyurulmuştu.

GAZETECİLER BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Kuzey Kore'de bulunan yabancı gazeteciler devlet yetkilileri tarafından sabah çok erken saatlerde otellerinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüklerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Gazeteciler yetkililerin cep telefonlarını kapatmalarını istediklerini de bildirdiler.

Haberin Devamı


Savaş çanları çalmaya başladı Gazeteciler bilinmeyen bir yere götürüldü



SON 24 SAATTE BUNLAR OLDU


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!