Başbakan'a: 11 soruya yanıt istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Başbakana: 11 soruya yanıt istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 22:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Atatürk Havaalanı’na yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’a 11 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, “IŞİD terör örgütünün Türkiye lideri kimdir? Herkesin bildiği bu kişi nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak Türkiye’de gezebiliyor” sorularına yanıt istedi.

Haberin Devamı

CHP’nin düzenlediği ‘Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem’ konulu Hukuk Çalıştayı’nın açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü IŞİD’in İstanbul Atatürk Havalanı’na yönelik saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Kılıçdaroğlu, “Bunları söylemenin ötesinde bir şeyler yapılması gerektiğinin de farkındayız. Sadece biz değil, 78 milyon vatandaşımız terörden şikâyetçi. Ben bu aşamada doğrudan hiçbir kişi ve kurumu şikâyet konusu etmeyeceğim” dedi. İstanbul’daki saldırının ardından muhalefet partilerinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşme talebinin AK Partili milletvekillerince reddedilmesine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, “IŞİD ile AKP arasında bir ideolojik akrabalık vardır” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

VATANDAŞ ADINA SORUYORUM

Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması için 11 soru hazırladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Binali Yıldırım’ın önünde de bayram tatili ve uzun bir süre var. 11 soruya yanıt istiyoruz. Bu soruları bu ülkede yaşayan ve terörden şikâyet eden bütün vatandaşlarımız adına soruyorum. Bu ülkenin vatandaşları da ben de bu sorulara cevap bekliyoruz. Beşikteki çocuk da simitçi de manav da cevap bekliyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu 11 soruyu yöneltti:

1- Musul Başkonsolosluğumuz basılıp, 49 vatandaşımız esir alınırken hangi hükümet IŞİD’e terör örgütü diyemedi?

2- Hangi milletvekili ‘PKK ve IŞİD terör örgütü değildir’ dedi?

3- ‘IŞİD iyi ki varsın.. Allah kurşununuzu azaltmasın’ diyen kişi hangi partidendir?

4- IŞİD, hangi iktidar döneminde Türkiye’de palazlandı ve korundu? Türkiye’nin 70 ilinden IŞİD’e katılım olduğu doğru mudur?

5- Suriye’deki çatışmalarda yaralanıp, Türkiye’ye tedavi için getirilen ve iyileştikten sonra tekrar Suriye’ye gönderilen IŞİD militanlarına hangi iktidar kol kanat germiştir?

6- Sadece Türkiye’de değil, Suriye’de IŞİD’in de dahil olduğu cihatçı gruplara TIR’larla silah göndererek onlara destek veren hangi hükümettir?

7- IŞİD’ın bir terör örgütü olduğunu Milli Güvenlik Kurulu ne zaman karara bağlamıştır? MGK’nın böyle bir kararı var mıdır?

Haberin Devamı

8- Türkiye’de hangi savcı IŞİD terör örgütü ile ilgili bir iddianame hazırladı? FETÖ için iddianame hazırlayan savcılık, IŞİD için hangi gerekçeyle hazırlayamamaktadır? IŞİD terör örgütünün tümü için neden hazırlanamadı?

9- IŞİD terör örgütünün Türkiye lideri kimdir? Herkesin bildiği bu kişi nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak Türkiye’de gezebiliyor? Kim ya da kimler bu kişiyi koruyor?

10- IŞİD terör örgütünün son bir yılda yaptığı eylemler sonucu yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Patlayan bu bombaların siyasi sorumlusu kim ya da kimlerdir?

11- Son patlayan bomba ile ilgili olarak Sayın Başbakan yaptığı açıklamada ‘Güvenlik zafiyeti yok’ dedi. Peki, güvenlik zafiyeti yoksa o zaman bir yönetim zafiyeti var demektir. Sayın Babakan kabul ediyor mu? 

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A: ‘MAVİ MARMARA’NIN ARKASINDAYIZ’ DİYORDUN

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Mavi Marmara gemisiyle Gazze’ye yardım götürülmesi konusunda, “Günün Başbakanı’na sordunuz mu” dediğinin anımsatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Biz Erdoğan’ın, İsrail konusunda nasıl 180 derece çarkettiğini biliyoruz. Bana hangi gerekçelerle çark ettiğini söylemesi lazım. Düne kadar en ağır eleştirileri yapan, bana ‘Siz İsrail ağızıyla konuşuyorsunuz’ diyen, ben ‘Mavi Marmara’nın gönderilmesi doğru değildir’ dediğim halde, ‘Hayır biz bunu yapıyoruz, arkasında duruyoruz, göndereceğiz, hatta blokajı kaldırmak için Türk donanması da eşlik edecektir’ diyen Cumhurbaşkanı, kalkmış ‘Ben söylüyorum sen anlamıyorsun’ diyor. Hayır ben seni çok iyi anlıyorum. Ama fırıldaklar, biliyorsunuz sürekli görüş değiştirirler, narsist kişiliğe sahip olanların da genel tavrıdır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!