GeriSeyahat Bana plajını söyle sana tarzını anlatayım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bana plajını söyle sana tarzını anlatayım

Bana plajını söyle sana tarzını anlatayım

Deniz, kum, güneş deyince herkesin aklına bikini, gözlük, parmak arası terlik gelmiyor maalesef. Günümüz kadını plajda ne giyeceğine gideceği yere göre karar vermek durumunda... Aksi halde ağır birmahalle baskısıyla karşı karşıya kalır ve stil kompleksine girer.


BASİT AMA ZENGİN: HAMPTONS

 

Gwyneth Paltrow’dan Jay-Z ve Beyonce çiftine Gossip Girl karakterlerinden Serena van der Woodsen’e kadar yıldızların tatil beldesi Hamptons için abartıya kaçmadan, ufak dokunuşlarla zengin görünme cenneti. Simgesi, egzotik baskılı şallar. Hamptons ahalisinin ayağında evet, parmak arası terlik vardır ama kolunun altına Balenciaga clutch sokuşturmuştur. İçine mi? Bir ruj, bir güneş koruyucusu ve tabii ki iPhone.

 

/images/100/0x0/55ea665ef018fbb8f87d6c0f
TÜRKBÜKÜ

Bikininin en fosforlusu, topuğun en dolgulusu, plaj kıyafetinin en uçuşanı giyiliyor. Püskül, zincir detayları önemli. Mayokiniye hoş bakılmıyor. Sallantılı küpelerin yerini alan taşlı ve ipli bilekliklerden az beş adet takmalı.

BİR DOKUNUŞLA NASIL TÜRKBÜKÜLÜ OLUNUR?


Türkbükü iddiasına en uygun bikini markası DB Berdan. 1920’lerin dansçısı Josephine Baker’dan etkilenen koleksiyon 18 parça.

 

BİR DOKUNUŞLA NASIL HAMPTONS’LI OLUNUR?

 

Şifreniz Ray-Ban. Daima moda, her zaman cool. Deneyin ve kendinize en yakışan modelini bulun.

 

HERKES KAPLAN JAGUAR: ÇEŞME

 

Çeşme deyince plajlar çeşitli… Ayayorgi, Türkbükü’nün bir uzantısı gibi… Kokoşluk, fosfor, pırıltı had safhada. Alaçatı plajları mütevazı. Bir şort, bir tişört, bir parmak arası şıpıdık yeterli. Altınkum’da bulunan Fun Beach’te kendinizi bir moda çekiminin ortasında hissedebilirsiniz. Neredeyse herkesin ‘We Are Handsome’ marka aslan, kaplan, jaguar desenli mayosu var. Plaj kıyafetlerinin hepsi
püsküllü. Bikinilerin altı küçüldükçe küçülüyor. Kış boyu pilates yardımıyla kaldırılan kalçalar özenle sergileniyor. Ve işin komiği artık tuhaf kaçmıyor.

 

BİR DOKUNUŞLA NASIL ÇEŞMELİ OLUNUR?

 

Ne yapın edin tez zamanda kendinize kalçanızı kalkık gösterip ve açıkta bırakacak bir bikini altı edinin. İnternetten sipariş verebilirim, diyorsanız Victoria’s Secret ve Beach Bunny markalarına bakabilirsiniz.


ŞAPKASIZ ASLA: SAINT TROPEZ

 

Malum Fransız kadını zarafet simgesi… Güneşle aralarının pek hoş olduğu söylenemez. Bu yüzden Saint Tropez tarzı deyince akla ilk önce kocaman güneş şapkaları geliyor. Kadınların iki tür gömleği var. Birincisinde sevgililerinin gömleklerini giymiş gibi görünüyorlar. Diğerindeyse 1970’lerde olduğu gibi gömlek göbek üstünden düğümleniyor. Plaj pantolonları çok popüler. Ya yerlere kadar uzun ve bol ya da bileğin biraz üzerinde bitiyor. Moda ne olursa olsun ipek ve uçuşan çiçekli elbiseler vazgeçilmez. Chanel, Louis Vuitton, Dior gibi markalar baş tacı.

 

BİR DOKUNUŞLA NASIL SAINT TROPEZ’Lİ OLUNUR?

/images/100/0x0/55ea665ef018fbb8f87d6c11

İster şifon, ister ipek ama mutlaka hafif uçuşan bir elbiseniz olmalı. St. Tropez’liler Hermes olanını tercih eder ama marka konusunda o kadar seçici davranmasanız da olur.


KALÇALARIN DÖRTTE ÜÇÜ AÇIKTA: İPANEMA

 

Brezilyalılar için plajda olmak sanki bir ibadet. Bu yüzden hiçbiri güneş denize gömülmeden plajdan ayrılmıyor. Malum dünyanın en güzel kızları orada. Ama tarzlarında hiçbir özenti yok. Hepsinin terlikleri flip flop, bikinileri üçgen… Bikini altları tabii ki kalçanın dörtte üçünü açıkta bırakıyor. Buna da, Brezilya kesimi deniyor.

 

BİR DOKUNUŞLA NASIL İPANEMALI OLUNUR?

 

Brezilyalı model Gisele Bünchen’in tüm dünyaya tanıttığı İpenema marka parmak arası terlikler iyi fikir olabilir.

 

 

 

 

 

 

 

False