Bakanlıktan proje yarışması

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan proje yarışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 22:03

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’deki güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek, genç sanatçıları keşfetmek, yenilikçi üretimleri arttırmak ve bu eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla ‘Genç Sanat: 3. Güncel Sanat Proje Yarışması’ düzenliyor.

Haberin Devamı

Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Her ne arar isen, kendinde ara” sözünün tema olarak belirlendiği yarışmada Hacı Bektaş-ı Veli’nin vurguladığı sevgi ve hoşgörü anlayışının, günümüzde de gençlere ilham kaynağı olmaya devam etmesi ve sanat alanında da bu evrensel değerlerin yeni proje ve güncel uygulamalarla canlı tutulması amaçlanıyor.

Yarışma için başvurular 6 Mart’ta başlayacak ve 7 Nisan’da sona erecek. Yapılacak değerlendirme sonucunda 10 esere 8 bin lira ‘Başarı Ödülü’, 10 esere 3 bin lira mansiyon verilecek. Sergilemeye değer görülen eserler de 500 liralık para ödülü alacaklar. Yarışmada ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eser sahibi öğrencilere ayrıca 1 yıl geçerli Müze Kartı verilecek.

Yarışma şartnamesi ve ayrıntılı bilgiye www.kulturturizm.gov.tr, www.guzelsanatlar.gov.tr ve www.kulturportali.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir.

BAKMADAN GEÇME!