Bahçeli: Hainler 1071 ve 1453’te değişen dengelerin hesabını sorma arayışında

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Hainler 1071 ve 1453’te değişen dengelerin hesabını sorma arayışında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 12:10

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörist eylemlerle Türkiye’yi zayıflattılar mı amaçlarına ulaşacaklarını sanan hain ve işbirlikçiler, 1071’de Malazgirt ve 1453’de İstanbul’un fethiyle değişen dengelerin hesabını sorma arayışındadırlar” dedi.

Haberin Devamı

MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 19. sene-i devriyesinde Anıtmezar’da düzenlenen tören ile anıldı. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin katıldığı törene çok sayıda Ülkü Ocakları ve MHP mensubu katıldı. Merhum Türkeş ve şehitlerin ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Bahçeli, Türkeş'in kabrine karanfil bırakarak, ibrikle su döktü.

Bahçeli, anma töreninde yaptığı konuşmada, "Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in rahmet-i rahmana vasıl oluşunun 19’uncu yılındayız. Onu kabri başında dualarımızla yad ediyor, özlem dolu kalplerimizle muhterem hatıralarını paylaşıyoruz. Türkeş Bey, büyük bir mücadele, engin bir gönül ve ülkü insanıydı. Taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak ettiği üzere, hayatını mukaddes davasına adamış, ruhunu Türk-İslam ülküsünün başarısına vakfetmişti. Onda ufuk ötesini görme kabiliyet ve becerisi vardı. Onda karmaşık olayları kavrama, anlama ve çözüme kavuşturma vasfı hâkimdi. O, vatanına ve milletine bağlı bir devlet adamı, yaşantısıyla önemine büyük bir değer atfeden demokrasi neferi, ama en önemlisi dava adamlığının yol başçısıydı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

1071’DE MALAZGİRT VE 1453’DE İSTANBUL... 

Türkiye’nin sorunlarının ortada olduğuna dikkat çeken MHP lideri Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk milletinin nasıl bir azap ve eziyet verici bir dönemden geçtiği hepimizin malumudur. Müslüman Türk milletinin varlık ve egemenlik hakları hiç olmadığı, hiçbir dönemde yaşanmadığı şekilde saldırı ve taciz altındadır. Terörist eylemlerle Türkiye’yi zayıflattılar mı amaçlarına ulaşacaklarını sanan hain ve işbirlikçiler, 1071’de Malazgirt ve 1453’de İstanbul’un fethiyle değişen dengelerin hesabını sorma arayışındadırlar. Fakat dün başaramadılar, bugün de sonuç alamayacakları kesindir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!